Ziarul electronic al arădenilor

Diplome fără studii. Trei persoane arestate preventiv, alte trei în arest la domiciliu

Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a trei persoane cercetate în dosarul „Diplome fără studii“, alte trei fiind plasate în arest la domiciliu.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au propus instanţei arestarea preventivă a şase persoane în cauza denumită generic „Diplome de licenţă fără studii“, ce are ca obiect săvârşirea unor infracţiuni de corupţie în două universităţi din Arad, Universitatea „Vasile Goldiș“ și Universitatea „Aurel Vlaicu“.

Inculpaţii au fost prezentaţi, joi, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, care a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de Orăşan Alic Viorel Eduard şi Torcea Bogdan Alexandru (informaticieni), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de luare de mită în formă continuată, precum şi faţă de Orăşan Alic Irina Monica (cadru didactic), pentru luare de mită în formă continuată, fals informatic şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

De asemenea, faţă de alte trei persoane instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Este vorba de Păiuşan Lucian (cadru didactic), pentru luare de mită în formă continuată, de Vincze Iancsi Viorica Daniela (cadru didactic), pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă în formă continuată, precum și de Moldovan Olga Domnica (cadru didactic), pentru luare de mită.

Reamintim că în cauză au fost efectuate 106 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sume de bani totalizând peste 350.000 de euro.

De asemenea, reiterăm faptul că procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr total de 36 de persoane, faţă de nouă dintre acestea dispunându-se măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile în cursul zilei de 26 iulie 2017.

Dintre cele nouă persoane, patru sunt cadre didactice care au interdicţia de a mai activa în respectivele universităţi pe perioada pentru care a fost dispus controlul judiciar.

Totodată, procurorul a dispus ieri măsura controlului judiciar pentru alţi doi studenţi.

CITITI SI: Diplome de licenţă fără studii. Patru profesori, reţinuţi, alţi patru, sub control judiciar

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.