Ziarul electronic al arădenilor

Din salvator în Apuseni a ajuns șofer la Arad

Argentin Todea, unul dintre moții din Apuseni care a ajutat la recuperarea victimelor tragediei aviatice din 2014, a renunțat la tot și a acceptat o slujbă care să-i scoată familia din neajunsuri.

Numele acestui moț a fost intens discutat la nivelul anului 2014, imediat după tragedia aviatică din munții Apuseni, în urma căreia pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion și-au pierdut viața.

El, împreună cu un alt consătean, au fost primii care au ajuns la locul accidentului unde a făcut tot ce s-a putut pentru răniți. Om simplu, al muntelui, el a primit apreciere publică pentru gestul eroic, dar și o mică recompensă financiară de la Gigi Becali. Neajunsurile nu au dispărut, iar Argentin Todea nu a putut nici măcar să-și ducă cei doi copii într-o vacanță.

El a recunsocut, plin de mâhnire, că băieții lui nu au văzut niciodată litoralul românesc.

Presat de greutățile financiare, moțul a luat o decizie care i-a surprins familia. Todea a decis să părăsească vârful Petreasa, acolo unde și-a ridicat căsuța la aproape 1.600 de metri altitudine.

„Argentin a plecat din comuna Horea. S-a angajat ca șofer de tir pentru o firmă din Arad și umblă prin toată Europa. Ajunge acasă doar la sfârșit de săptămână, dar știe că așa familiei nu-i va lipsi nimic”, a declarat un prieten de-al moțului.

sursa: libertatea.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.