Ziarul electronic al arădenilor

Din două icoane de la o biserică din Lipova picură mir

1O credincioasă susține că din două icoane ale Sfântului Efrem cel Nou, aflate în biserica greco-catolică din orașul arădean Lipova a început să picure mir.

Femeia a postat o fotografie cu o icoană a Sfântului Efrem cel Nou pe o rețea de socializare, afirmând că este „o minune“.

„Aș vrea să fac public minunea care a avut loc a doua zi de Rusalii, când din josul icoanei Sfintului Efrem cel Nou a început să picure mir și până la sfârșitul Sfintei Slujbe a început să curgă de lângă degetele mâinilor și lângă cap în partea dreaptă. Acum, o altă icoană mai mică, tot a Sfântului Efrem, a început și aceasta să picure din jos mir, iar la cea mare în timpul slujbei se poate vedea pata din colțul de sus din dreapta, iar aura s-a mărit, pata de pe ea, vizibil. Cred că e o minune și ar trebui să știe mai multă lume, mai ales că Sfântul Efrem e vindecătorul multor boli. Deci, cei interesați pot veni la Lipova, la Biserica Greco Catolică. Părintele e un preot deosebit, cu har și dragoste de Dumnezeu, și vă va ajuta cu drag“, a scris femeia pe o rețea de socialializare, alături de o fotografie cu o icoană a Sfântului Efrem cel Nou.

Biserica greco-catolică din Lipova funcționează, din anul 2007, într-un imobil din oraș, achiziționat de biserică.

Sfântul Efrem cel Nou, care a trăit în Grecia, în secolele XIV-XV, este considerat de Biserică ca fiind „grabnic ajutător şi vindecător de boli“.

Se spune că Sfântul Efrem a făcut nenumărate minuni şi vindecări pentru toţi cei care i se adresau cu rugămintea de a primi tămăduire.

Astfel, a tămăduit mulţi oameni de cancer, leucemie, paralizie, epilepsie, boli de ochi, de oase, de cap, de stomac, de articulaţii, boli ale inimii şi creierului, hemoragii, a oferit ajutor în timpul operaţiilor, salvând oamenii pe patul de moarte.

268311354

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.