Ziarul electronic al arădenilor

Dimitrie Muscă: „Efectivul de bovine a scăzut drastic din 1989 până astăzi“

dimitrie-muscaRomânia a importat de 2,3 ori mai multă carne de vită decât a exportat în primele şapte luni ale anului, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Astfel, în perioada ianuarie- iulie 2016 Râmânia a importat carne de vită în valoare de 38,2 mil.euro şi a exportat de doar 16,2 mil. euro, potrivit INS, importurile venind din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord (20,6 mil. euro), Spania (4,3 mil. euro) şi Italia (2,6 mil. euro).

„Efectivul de bovine a scăzut drastic din 1989 până astăzi. Nu avem carne de vită pentru noi, cu atât mai puţin să exportăm. Dacă raportăm efectivul de bovine la populaţia României, 10 români ar trebui să împartă o vacă. Vă dau un exemplu, Bra­zilia are o popu­la­ţie de 70 mil. locui­tori, deţine 80 de milioane de bovine şi exportă in­clu­siv în Europa“, a declarat pentru ZF Dimitrie Muscă, pro­prietarul CAI Curtici, care conduce un business de 25 de milioane de euro şi care pro­duce în sistem integrat lactate, produse de panificaţie şi preparate din carne, pro­duse va­lorificate printr-un lanţ de 35 de ma­gazine proprii.

În ultimii zece ani efectivul de bo­vine al României a scăzut cu circa 900.000 de exemplare, de la 2,9 mil. ca­pete în 2006 la circa 2 mil. anul trecut.

Faţă de 1990, o perioadă în care Ro­mânia avea 5,3 milioane de bovine, efectivul de animale a scăzut cu 3,2 mil. capete în 25 de ani, potrivit INS.

sursa: zf.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.