Ziarul electronic al arădenilor

Dilema lui Falcă: Atacă prefectul în instanță bugetul Aradului?

falca-pribac-300x1991-300x199Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a avut, marți, întâlniri cu angajați din instituții subordonate Consiliului Local, cu care a discutat pe tema plafonului de salarizare, motivul pentru care a fost amânată votarea bugetului municipiului pentru anul 2015.

În timpul întâlnirilor cu angajații a patru instituții, Falcă a spus că există și posibilitatea ca prefectul Aradului, Cosmin Pribac, să atace în instanță bugetul municipiului pentru aces an, fapt care va duce la blocarea unor investiții.

„Astăzi (marți – n.r.) am fost la Teatru, unde le-am explicat celor de acolo situația reală. Le-am spus că dacă aprobăm plafonul impus de Prefectură și de Finanțe, opt posturi trebuie retrase, dintre care patru vacante și patru ocupate. Deci, patru oameni ar fi trebuit să plece. Am fost și la Filarmonică, unde un număr impresionant de oameni ar fi trebuit să plece, în jur de 29 de persoane“, a spus Falcă într-o emisune tv.

Primarul a mai menționat că, marți, a mai avut întâlniri de informare cu angajații de la Poliția Locală, Filarmonică de Stat și de la Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară.

De asemenea, Falcă a mai spus că, dacă aleșii locali ar fi votat plafonul de salarizare elaborat de Administrația Financiară, cu aprobarea Prefecturii, toate instituțiile din subordinea Primăriei, inclusiv Primăria, urmau să intre într-un proces de restructurare.

„În urma intervenției mele la Ministerul de Finanțe, Administrația Financiară a Județului Arad ne-a dat o hârtie prin care ne aprobă să ne asumăm noi plafonul de salarizare, integral, în buget. Dar, există întrebarea: «dacă prefectul va ataca bugetul?». Dacă va ataca prefectul bugetul, Aradul nu va avea buget, nu vom putea să începem investițiile, (…) vor exista blocaje pentru cetățeni“, a mai afirmat Falcă.

Bugetul general de venituri şi cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2015 va fi supus votului, vineri, într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal, după ce, săptămâna trecută, votul pentru proiectul de hotărâre a fost amânat.

CITITI SI: Bugetul Aradului pentru 2015, din nou la vot

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.