Ziarul electronic al arădenilor

Diana Mariş Costea: „Primesc condoleanţe, dar soţul meu nu a murit!”

diana-si-vale-300x207Prezentatoarea tv Diana Mariș Costea, aflată în spital alături de soțul ei, care a fost victima unei agresiuni, a transmis un mesaj colegilor din presă, după ce un blog de știri a lansat, marți, informația că Valentin Costea a murit.

După ce această informație a fost distribuită pe rețelele de socializare, Diana a primit telefoane de condoleanțe de la cunoscuți.

Pentru a face cunoscut faptul că Valentin nu a murit, Diana a apelat la ajutorul ziariștilor din Arad.

„Vă rog să le spuneţi colegilor că Vale nu a murit. Nu îmi vine să cred că au scris asta! Au început oamenii să îmi scrie condoleanţe şi e groaznic”, a transmis Diana Mariş Costea.

Dianei i s-au alăturat şi prietenii lui Valentin, care au postat pe reţelele de socializare mesaje în care cer „respect pentru familia Costea”.

Prietenii lui Valentin au dezminţit imediat informațiile care-l dădeau mort pe Valentin Costea.

„Acum am aflat şi eu şi am fost rugată să postez aici şi să vă informez că Valentin nu a murit. E la spital la Timişoara, dar nu a murit, deci dacă e aşa să îi ţinem pumnii şi să îi urăm multă sănătate! !!!”, a scris pe o reţea de socializare, Patrizia Semlecan.

„V-aş ruga mult să ştergeţi aceste postari legate de aşa zisa moarte a lui Vale. Atâta timp cât familia sa doreşte să fie ţinut în viaţă cu aparatele din dotarea spitalului, deşi el are un minim de funcţii vitale, v-aş ruga din respect pentru familia Costea să încetaţi cu postările legate de moartea sa. Da, doctorii au anunţat că este în moarte cerebrală. Familia decide mai departe ce face iar până atunci noi nu trebuie să facem altceva decât să ne rugăm pentru el. Va mulţumesc!”, a scris Bogdan Niculescu.

„Vă rog pe toţi cei care aţi apucat să îl cunoaşteţi pe Valentin Costea zis Kid-ul să încercaţi să nu mai puneţi botul la tot felul de porcarii de genul “excepţional/exclusiv”!
Am să vă spun 3 lucruri importante:

1. Vale are pulsul stabil, are temperatura stabilă şi tensiunea stabilă.

2. Părinţii lui nu vor cere deconectarea lui şi sunt încrezători ca şi noi, vom lupta alături de ei pentru sănătatea lui Vale!

3. Atâta timp cât organele lui funcţionează medicii nu au voie să îl deconecteze nici dacă cer părinţii, pentru că acest lucru se încadrează ca şi CRIMĂ!

Organele lui Vale funcţionează! Este drept că creierului îi trebuie mult să îşi revină şi noi acum trebuie doar să îi oferim timp şi linistea necesară pentru a se reface.
Prin urmare, apelez în continuare la bunul vostru simţ, să nu mai spuneţi prostii şi să verificaţi mai multe surse oficiale înainte de a lua decizia să postaţi anumite informaţii. Va mulţumesc!“, este un alt mesaj postat pe Facebook.

Unii prieteni de-ai lui Valentin Costea au propus să se facă rugăciuni colective pentru viaţa sa, dar şi alte practici, printre care tehnica Tonglen.

„Am o propunere pentru voi toţi cei care doriţi să-i veniţi în ajutor lui Vale în aceste momente. Este o tehnică numită Tonglen. Ce presupune? Compasiune! Cum se face? Cu fiecare inspiraţie ne imaginăm cum aducem în noi durerea, tristeţea, suferinţa cu care se confruntă Vale şi expirăm ceva ce-l va ajuta. Durerea va fi asemeni unui nor negru pe care-l vom înşira, ne imaginăm cum trece prin inima noastră (inima de lumină) şi mai apoi expirăm un nor alb care desigur că este acel ceva care-l va ajuta (de ex: iubire, calm, linişte, forţă, dorinţa de a trăi) orice vă trece prin minte că i-ar putea fi de ajutor în aceste momente. Tehnica este una foarte puternică. Unindu-ne forţele şansele ca el să-şi revină cresc considerabil”, a scris Pastioiu Andrea.

Valentin Costea a intrat, marţi, în moarte cerebrală, iar medicii spun că va rămâne conectat la aparate atât timp cât inima lui va continua să bată.

CITITI SI:

Valentin Costea a intrat în moarte cerebrală

Diana Mariş Costea: „Vreau să se facă dreptate!”

Agresorul lui Kidu’ este consumator de droguri

Kidu’, în stare gravă după ce a fost bătut

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.