Ziarul electronic al arădenilor

Diana Mariş Costea: “Eu am mai puţine drepturi decât un criminal”

11748835_846789582069687_1389799146_nPrezentatoarea TV Diana Mariș Costea a reacționat, vineri, după pronunțarea sentinței Curţii de Apel Timişoara, care l-a condamnat pe cel care i-a omorât soţul la 14 ani de închisoare, faţă de 13 ani şi 8 luni cât primise iniţial, afirmând că aceasta o dezamăgește profund.

Curtea de Apel Timişoara a judecat, săptămâna aceasta, cele două apeluri declarate împotriva sentinţei prin care Dan Hodiş a fost condamnat la 13 ani şi opt luni închisoare pentru uciderea lui Valentin Costea.

“Dreptate mi-a trebuit, iată mi s-a făcut dreptate! Atât a putut face Justiţia Română, cu legislaţia ei modernă şi europeană. De la 13 ani şi 8 luni de închisoare acum lui Hodiş i-a crescut pedeapsa la 14 ani. Cred că ucigaşul lui Vale se tăvăleşte de râs. În plus am fost informată că am mai puţine drepturi decât el. Criminalul are dreptul de a se adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar eu în calitate de parte vătămată, nu am acest drept. Prin urmare pentru mine procesul se opreşte aici”, a declarat, Diana Mariş Costea, pentru actualitati-arad.ro.

Aceasta a mai adăugat că, în continuare, a rămas cu o serie de întrebări fără răspuns, după finalizarea procesului celui care i-a omorât soţul.

“Unde se află ascunse ţeava metalică şi portofelul sustras? Aceste obiecte nu vor mai fi găsite niciodată din simplul motiv că ucigaşul nu îşi mai aminteşte iar Justiţia ştie numai ce îşi aminteşte criminalul…”, a mai spus Diana Mariş Costea.

În opinia văduvei lui Valentin Costea “…încă un proces penal pentru omor …a fost bifat!”

““Uitucul” nu a uitat însă de Curtea de Apel Timişoara. Mai dolofan, mai odihnit, a venit să ceară mai puţină puşcărie pentru că a luat o viaţă. De ce mă mir? Nici măcar nu a fost încadrat la omor calificat. Şi nici la tâlhărie, de unde rezultă că ucigaşul lui Vale e de fapt un un simplu hoţ . Şi totuşi… Nu am crezut că voi trăi să văd vreodată aşa ceva: un proces penal pentru omor care a durat 15 minute în condiţiile în care o conferinţă de presă în care Justiţia ne demostrează prin statistici cât e de eficientă, durează cel puţin jumătate de oră… Iată acum statistica va arăta şi mai bine…încă un proces penal pentru omor …a fost bifat!”, a concluzionat Diana Mariş Costea.

Curtea de Apel Timişoara a decis majorarea cuantumului pedepsei aplicate inculpatului Hodiş Dan Dorel, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 14 ani închisoare. De asemenea, instanţa a hotărât confiscarea de la inculpate a sumei de 600 lei obţinută în urma vânzării telefonului mobil.

Arădeanul Valentin Costea, sau Kidu’, cum mai era cunsocut de prieteni, mecanic auto specializat în tunning-ul motoarelor, a fost transportat în stare gravă la spital, în ziua de 5 martie, după ce a fost găsit bătut și plin de sânge în atelierul său.

În data de 10 martie, la câteva zile după ce a fost internat, Valentin Costea a intrat în moarte cerebrală și a rămas conectat la aparate atât timp cât inima lui a continuat să bată. La data de 18 martie, în jurul orei 13.30, medicii l-au declarat oficial mort.

Dan Dorel Hodiș (24 ani), agresorul lui Valentin Costea, este consumator de droguri și a spus în fața anchetatorilor că a vrut să fure bani de la acesta, din cauza sărăciei și datoriilor pe care le are.

El a fost dus la cercetări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, unde a spus că „sărăcia și datoriile“ l-au determinat să recurgă la acest gest.

Tânărul era angajat fără forme legale la atelierul deținut de Costea. El le-a spus anchetatorilor că l-a lovit cu o bară metalică pe Costea. Agresorul spune că a vrut să fure bani de la patronul său, însă pentru că nu a găsit i-a luat doar telefonul mobil, pe care l-a vândut.

CITITI SI: Diana Mariș Costea: „Sentința mă dezamăgește“

Diana Mariș Costea: „Cer pedeapsa maximă pentru criminalul lui Vale“

Diana Mariș Costea: „Nu vreau bani de la ucigașul lui Vale“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.