Ziarul electronic al arădenilor

Dezbateri publice la Primăria Arad. VEZI temele propuse

Primăria Arad intenționează să organizeze două dezbateri publice care vor avea ca subiecte Casa de Cultură a Sindicatelor, în perspectiva candidaturii orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană, și construirea unui pod lângă Podul Traian, pentru fluidizarea traficului rutier.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că cele două dezbateri publice vor fi organizate în a doua jumătate a lunii iunie.

Una dintre dezbateri va avea ca temă Casa de Cultură a Sindicatelor, municipalitatea dorind să știe „ce se întâmplă cu spaţiile culturale din municipiul Arad“.

„Pregătindu-ne de Capitală Culturală Europeană, intrând în parteneriat cu mai multe oraşe, suntem interesaţi să vedem ce se întâmplă cu spaţiile culturale din municipiul Arad. Doresc să avem o dezbatere, între 15 iunie şi 30 iunie, cu ceea ce se întâmplă astăzi la Casa Sindicatelor, cu ceea ce-şi doresc cetăţenii să se întâmple la Casa Sindicatelor şi cu ceea ce propune municipalitatea să se întâmple la Casa Sindicatelor. Aspectul zonei s-a schimbat cu parcul Pădurice reamenajat și clădirea modernă a Consiliului Județean, se vor finaliza lucrările și la noul sediu al Inspectoratului Școlar, rămâne Casa Sindicatelor“, a declarat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai adăugat că la dezbatere vor fi invitați cei care administrează Casa de Cultură a Sindicatelor, oamenii de cultură, dar și cetățeni.

A doua dezbatere pe care vrea să o organizeze administrația locală în luna iunie va avea ca subiect construirea unui pod, paralel cu Podul Traian, pentru fluidizarea traficului.

„Propunem o temă de dezbatere în Arad pentru realizarea unui pod între Arad și Aradul Nou, un pod paralel cu Podul Traian. Noi avem deja studiul de fezabilitate pentru acest pod, dar avem nevoie de o dezbatere publică, să conștientizăm necesitatea acestui pod, să observăm puncte de vedere ale specialiștilor care au realizat studiul de fezabilitate și, evident, în final, să decidem continuarea unei investiții sau, posibil, oprirea ei. Eu cred că o dezbatere publică este necesară și, în urma acestei dezbateri, dacă dorința cetățenilor Aradului este să realizăm un pod, municipalitatea trebuie să-și asume investiția pentru realizarea unui pod paralel cu Podul Traian“, a afirmat Gheorghe Falcă.

În cadrul celor două dezbateri, municipalitatea îşi va exprima punctele de vedere cu privire la subiectele propuse.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.