Ziarul electronic al arădenilor

Dezbateri publice. Arad – Capitală Culturală Europeană

fotoConceptul de candidatură al Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 va fi lansat în ziua de 11 martie, urmând să fie organizate dezbateri pentru definitivarea proiectului de candidatură.

„Conceptul va trebui să mobilizeze în primul rând societatea arădeană și oficialitățile locale pentru ca mai apoi să convingă și comisia competiției că orașul nostru poate face față responsabilității impuse de titulatura Capitală Europeană a Culturii“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Asociația „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“.

Evenimentul va avea loc miercuri, 11 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“.

La acest eveniment au fost invitați primarul Aradului, Gheorghe Falcă, consilierii locali și județeni, directorii de instituții.

„După această dată conceptul de candidatură al Aradului va fi făcut public și va sta la baza dosarului care va fi depus și susținut în data de 10 octombrie anul curent în fața unui juriu format din membri ai Comisiei Europene și ai Ministerului Culturii din țara noastră“, se mai arată în comunicatul de presă.

Andrei Ando, directorul executiv al Asociației „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021“ a anunțat că, după prezentarea conceptului, vor fi organizate dezbateri pentru definitivarea proiectului de candidatură.

„Este important pentru noi ca strategia să ajungă la cât mai mulți arădeni și să fie asumată pentru că vorbește de un obiectiv pentru viitorul Aradului european. Competiția aceasta este organizată de UE și trebuie să demonstrăm printre altele dimensiunea europeană a proiectului” a declarat Andrei Ando, director executiv al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021.

comentarii

One Comment

 • Mihai

  Este interesant cât de implicat este primarul aradului in acest proiect… Dar cred că ar trebui avute in vedere câteva stări de fapt:
  – in filarmonica de stat din arad primarul intră doar la balul de cristal (pentru care a distrus acustica sălii prin scoaterea scaunelor plușate)
  – in teatrul de stat participă doar la evenimente electorale (probabil ii ajunge teatralitatea din primărie și de la posturile de televiziune la care este invitat — a se vedea ghilea show
  – teatrul vechi… dumnezeu cu mila
  – in piața Avram Iancu am avut mașinuțe electrice, măsurători de forța pumnului – cultură, nu glumă
  – tot elemente de cultură sunt și chefurile din foaierul teatrului de stat (din ciclul streaptease in subsolul Palatului Cultural din municipiul Arad)
  – pentru cetatea aradului firma doamnei ELA (soția lu’ domn primar) a făcut al 3-lea sau al 4-lea studiu de fezabilitate (la multe inainte – că doar sunt pe bani publici și nu puțini)
  – ar mai fi și altele dar viziunea mea de venefic prin urbea Aradului este supurficială și limitată

  Intrebarea este – pentru ce fel de cultură vrea domn primar să devenim capitală (și maneaua este un tip de cultură – pe cât de zgomotos pe atât de gustat de o anumită clasă socială)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.