Ziarul electronic al arădenilor

Dezbatere publică: „Arădeni, mai vreți poduri peste Mureș?“

podArădenii vor fi invitați la o dezbatere publică organizată de Primăria din Arad, cu privire la oportunitate construirii unor poduri sau pasarele peste râul Mureș.

Anunțul a fost făcut, marți, de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, iar dezbaterea a fost programată pentru ziua de 25 iunie, la Ștrandul „Neptun“.

„Vom discuta despre oportunitatea construirii a încă unui pod peste râul Mureş în municipiul Arad, fie unul paralel cu Podul Traian, fie unul în altă parte a oraşului. În cadrul dezbaterii vom prezenta hărţile oraşului dinainte de ‘89, vom prezenta planurile urbanistice de după ‘89 şi vom putea observa necesitatea de a construi pasarele sau poduri care să lege malurile Mureşului”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai spus că o dezbatere publică este necesară și, dacă în urma acestei dezbateri rezultă că dorința cetățenilor Aradului este de a se realiza un pod, municipalitatea trebuie să-și asume investiția pentru realizarea acestuia.

Falcă a spus că la această dezbatere public așteaptă opinii din partea arădenilor cu privire la construirea unui pod.

Municipalitatea are întocmit un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui pod peste Mureş paralel cu Podul Traian, care nu a mai fost finanţat cu fonduri europene din cauza unei contestaţii a societăţii civile.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.