Ziarul electronic al arădenilor

Deţinut din Penitenciarul Arad, lovit cu o rangă în cap

Doi deţinuţi închişi în Penitenciarul Arad sunt cercetaţi pentru tentativă de omor după ce, sâmbătă, au bătut un alt deţinut în sala de sport a instituţiei şi l-au lovit cu o rangă de fier în cap. Agresorii sunt închişi pentru omor, iar cel bătut este încarcerat pentru un viol urmat de moartea victimei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Dan Aurelian Ursu, a declarat, sâmbătă, că a fost începută urmărirea penală faţă de doi deţinuţi închişi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Arad pentru tentativă de omor. Cei doi au bătut un alt deţinut în sala de sport a închisorii, sâmbătă, iar unul dintre aceştia l-a lovit cu o rangă de fier în cap.

„S-a început urmărirea penală faţă de doi deţinuţi din cadrul Penitenciarului Arad pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor. Pe fondul unor dispute anterioare, cei doi l-au lovit pe al treilea în incinta sălii de sport din penitenciar. Unul l-a lovit la nivelul picioarelor, iar celălalt cu o rangă în zona capului, ultimul act de violenţă provocându-i un traumatism cranio-cerebral. Se fac cercetări pentru a se stabili contribuţia fiecăruia la producerea vătămării şi a împrejurărilor în care s-a produs fapta”, a afirmat Dan Aurelian Ursu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, nu au fost luate măsuri preventive împotriva celor doi agresori, pentru că deja se află sub executarea unor pedepse de peste 20 de ani de închisoare, pentru omor.

„Victima este închisă pentru un viol cu moartea victimei. Cei trei au antecedente penale pentru fapte grave”, a mai precizat Dan Aurelian Ursu.

Cei doi agresori, precum şi victima au vârste cuprinse între 28 şi 29 de ani. Deţinutul bătut a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad pentru a primi îngrijiri medicale.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.