Ziarul electronic al arădenilor

Detectoarele de fum şi incendiu, aparatele care salvează vieţi (P)

detectorPersoanele care nu au fonduri suficiente să-şi doteze locuinţa sau sediul firmei cu un sistem de alarmă şi un sistem anti incendiu pot să opteze pentru cumpararea unor detectoare de fum sau detectoare de incendiu care funcţioneaza pe centrale de alarmă.

Specialiştii susţin că toate detectoarele de fum şi detectoarele de incendiu sunt compatibile cu toate centralele de alarmă pe fir şi hibride, cu condiţia să funcţioneze pe 4 fire (două alimentare şi două comunicaţie).

Un detector de fum este un aparat dotat cu senzori, care are rolul de a genera un semnal de alarmă în cazul în care detectează urme de fum.

Acest semnal fie este transmis în cadrul unui sistem de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu unui panou de control (în instituţii, centre comerciale sau rezidenţiale ori clădiri industriale), fie este convertit într-un semnal audio sau luminos local.

Pe piaţă se găsesc două tipuri principale de detectoare de fum: cu cameră de ionizare şi optice, precum şi aparate care combină cele două tipuri de detecţie, sau unul dintre tipuri cu alte metode (nefelometrie).

Un incendiu provocat de un scurtcircuit la instalaţia electrică poate surveni pe neaşteptate la sediul firmei ori acasă. Detectorul de incendiu este un dispozitiv care vă poate salva de efectele devastatoare ale focului.

Aparatele moderne folosesc chiar şi ambele metode de detecţie, atât de fum cât şi de incendiu, uneori combinate cu un senzor de temperatură, pentru a detecta şi semnala acustic pericolul de incendiu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.