Ziarul electronic al arădenilor

Deși trebuia să stea în carantină la Sântana, a fost depistat de jandarmi centrul Aradului

Luni, în jurul orei 21.30, un echipaj de Jandarmerie aflat într-o acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, a depistat pe o stradă din centrul municipiului Arad, un bărbat de 29 ani din Sântana, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu.

Acesta a fost oprit de către jandarmi deoarece nu purta masca de protecție sanitară în spațiul public.

În urma verificărilor efectuate și stabilirii identității, s-a constatat faptul că bărbatul s-a întors recent din Marea Britanie, țară cu risc epidemiologic ridicat și conform prevederilor legale în vigoare, trebuia să stea în carantină la domiciliul declarat, până în data de 4 martie inclusiv.

Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, acesta le-a spus jandarmilor că nu a știut că trebuie să stea în carantină și nu a putut justifica nici data când a intrat în România, spunând inițial, că în urmă cu o lună.

Având în vedere cele constatate, jandarmii l-au sancționat pe bărbat cu amendă în valoare de 1.500 lei, atât pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat cât și pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în locurile publice, conform prevederilor legale în vigoare, fiind ulterior condus la un centru de carantină instituționalizată unde va locui pentru următoarele 14 zile cu suportarea integrală a cheltuielilor.

Precizăm faptul că, încă de la începutul pandemiei s-a creditat eronat ideea că Jandarmeria este în stradă doar pentru a sancționa cetățeni. Ținem să subliniem faptul că acțiunile desfășurate în contextul pandemic au vizat și vizează în continuare protejarea cetățenilor și limitarea răspândirii virusului SARS CoV-2 și marea majoritate a sancțiunilor aplicate au fost avertismente scrise și nu sancțiuni pecuniare.

Desfășurăm permanent activități de informare și prevenire pe această linie cu un singur scop: responsabilizarea populației cu privire la prevenirea răspândirii noului virus în comunitate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Jandarmii au găsit la piață un arădean care trebuia să stea în carantină la domiciliu

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.