Ziarul electronic al arădenilor

Deputatul Sergiu Bîlcea a semnat un proiect de lege împotriva turismului electoral

Sergiu Bîlcea a semnat proiectul de lege inițiat de deputatul PNL Gigel Știrbu, prin care va fi reglementat mai bine procesul electoral și dreptul la vot în baza vizei de flotant.

„Dorim să eliminăm o formă a «turismului electoral», practicată prin utilizarea incorectă a vizei de flotant. Prin introducerea tabletelor care scanează actele de identitate, au fost eliminate formele mai agresive ale turismului electoral, care însemnau un vot multiplu, în mai multe secții de votare.

A mai rămas această formă, prin care în unele localități, în preajma alegerilor, se fac vize de flotant pentru persoane care se prezintă la vot, fără să locuiască de fapt efectiv în localitatea respectivă. Mai mult, în unele situații, apar zeci sau chiar sute de flotanți la aceeași adresă. Este clar că ei nu locuiesc efectiv acolo.

Proiectul de lege prevede că nu mai pot vota pe listele electorale permanente persoanele care şi-au stabilit reşedinţa în circumscripţia electorală de mai puţin de un an înaintea datei alegerilor. Este reglementat mai bine regimul vizei de flotant, se vor face verificări la fața locului acolo unde se acordă viză de flotant pentru mai mult de două persoane.

M-am alăturat acestui proiect de lege, din dorința de a îmbunătăți calitatea democrației în România. Cred că fenomenul «turismului electoral» în forma prezentată poate afecta decizia unor comunități locale și poate schimba rezultatul unor alegeri. Nu este corect, viitorul unei comunități trebuie stabilit de oamenii care trăiesc zi de zi acolo”, a declarat Sergiu Bîlcea, deputat PNL Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.