Ziarul electronic al arădenilor

Deputatul Pistru: „Nu sunt incompatibil, o dovedesc documentele ANI“

pistruDeputatul PNL, Eusebiu Pistru, a reacționat, prin intermediul unui comunicat de presă, la unele acuzații apărute în anumite publicații mass-media, potrivit carora s-ar afla într-o situație de incompatibilitate.

Liberalul arădean respinge acuzațiile și a transmis presei o decizie a Agenției Naționale de Integritate (ANI) din care rezută că nu este incompatibil.

„În ultimii doi ani au apărut, în anumite publicații online, informații în care sunt acuzat că m-aș afla în situație de incompatibilitate. Nimic mai fals! Agenția Națională de Integritate a demarat o anchetă care m-a vizat și în urma căreia a rezultat foarte clar că nu am fost și nu sunt incompatibil.

«În urma finalizării evaluărilor efectuate în lucrarea privind pe Pistru Popa Eusebiu Manea, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilităților», se arată în documentul ANI, semnat de către inspectorul de integritate Mihaela Gabi Rădescu, care dispune clasarea lucrării“, a declarat Eusebiu Pistru.

Pistru spune că acest document clarifică situația și dezminte falsele acuze apărute în media.

Parlamentarul liberal spune că nu a prezentat până acum acest document pentru că nu a considerat că este necesar să răspundă atacurilor apărute în anumite publicații, dar a decis să-l facă public pentru că acuzele de incompatibilitate au reapărut și situația s-a amplificat, cu riscul de a-i fi afectată imaginea publică pe nedrept.

„Nu este prima oară când sunt ținta unor atacuri, de multe ori comandate politic. De incompatibilitate am mai fost acuzat și în perioada în care eram vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, dar am decis să nu răspund acestor atacuri, crezând că fiind nefondate vor înceta de la sine.

Totuși, atacurile nu au încetat, acestea s-au amplificat și s-a ajuns la riscul ca imaginea să-mi fie afectată pe nedrept. Un alt motiv pentru care am ales să nu reacționez a fost faptul că mi-am propus să depistez persoana sau persoanele care alimentează mass-media cu astfel de afirmații mincinoase referitoare la persoana mea.

Am ales totuși să fac publică ancheta ANI și să dezmint acuzațiile apărute datorită insistențelor mai multor prieteni și colegi care mi-au solicitat să demontez aceste minciuni, pentru că uneori tăcerea îndelungată poate fi interpretată greșit, iar imaginea mea poate fi prejudiciată irecuperabil. În plus, se apropie alegerile locale, iar mai apoi parlamentare, iar atacurile ar fi devenit cu siguranță și mai virulente.

Drept urmare, fac public documentul emis de Agenția Națională de Integritate și, în lipsa identificării exacte a individului sau indivizilor care au născocit aceste minciuni, mă gândesc foarte serios să acționez în instanță publicațiile care au publicat aceste minciuni fără niciun fel de document sau decizie ANI. Poate că, în apărarea lor, autorii articolelor respective, vor fi cuprinși de remușcări sau de furie și poate că vor decide să-și apere propriile persoane în detrimentul așa-ziselor surse”, a mai spus deputatul PNL Eusebiu Pistru.

act

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.