Ziarul electronic al arădenilor

Deputatul Mihăiţă Calimente a demisionat din PNL și s-a înscris în ALDE

calimenteDeputatul arădean Mihăiţă Calimente a decis să părăsească PNL şi să se înscrie în ALDE.

„În PNL, atmosfera a devenit irespirabilă. Nu mi-am putut închipui niciodată că poate exista băsism fără Băsescu. În momentul în care Gheorghe Falcă a fost numit preşedinte unic al filialei arădene a partidului, mi-am dat seama că locul meu nu mai este în acest partid.

După ce am luptat zece ani împotriva apucăturilor lui Traian Băsescu şi a celor care au fost în jurul lui şi au jefuit această ţară, m-am trezit coleg cu ei şi chiar mi-au devenit şefi. N-am tăcut nici pe vremea comunismului şi mi-ar fi ruşine de mine dacă aş tăcea acum”, a declarat Mihăiţă Calimente pentru pressalert.ro.

El a ţinut să precizeze că a cunoscut şi în PDL oameni de bună calitate şi de onoare, dar e deranjat de faptul că cei aflaţi în cercurile apropiate lui Traian Băsescu, de la care se aştepta să facă un pas lateral, sunt cei care dau tonul în continuare în noul PNL. M

„Mi se pare inacceptabil ca noi, peneliştii, să devenim băsişti, cu Băsescu în afara partidului şi care, în declaraţiile publice, vine cu idei schimbate”, a mai spus Calimente.

Începând de marţi, Mihăiţă Calimente este, în mod oficial, membru ALDE.

„Voi fi membru al organizaţiei arădene şi voi candida în toamnă la alegerile parlamentare pentru circumscripţia electorală Arad, pe listele ALDE. (…) Nimeni nu m-a putut acuza de ilegalităţi, am fost verificat vreme de cinci ani de ANI în urma unui denunţ şi recent m-au înştiinţat că nici una din acuzele care mi-au fost aduse nu se confirmă. Aradul are nevoie şi de oameni care n-au fost membri PDL”, a precizat Mihăiţă Calimente.

Mihăiţă Calimente a devenit membru PNL în anul 2000 şi de atunci până în anul 2012 a fost vicepreşedinte PNL Arad. Ca membru al acestui partid, a fost ales deputat în trei legislaturi consecutive.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.