Ziarul electronic al arădenilor

Deputatul Eusebiu Pistru, președinte interimar la ALDE Arad

Deputatul Eusebiu Pistru a fost desemnat președinte interimar al ALDE Arad, anunțul fiind făcut de președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost prezent, joi, la Arad.

În cadrul unei conferințe de presă, Tăriceanu a afirmat că deputatul Eusebiu Pistru, care a trecut de la PNL la ALDE, are sarcina de a reorganiza filiala arădeană, împreună cu fostul preşedinte Florin Galiş, dar şi cu ceilalţi membri ai echipei, urmând să prezinte conducerii centrale a partidului un calendar în acest sens.

„Mă bucur că deputatul Eusebiu Pistru a luat decizia de a se alătura echipei ALDE, pentru că până acum partidul nostru nu a avut reprezentare parlamentară (în Arad, n.r.). Cred că acest lucru este binevenit pentru partid, pentru organizaţia locală, dar şi pentru cetăţeni, pentru că Eusebiu Pistru are experienţă administrativă, ca fost secretar de stat, este parlamentar în momentul de faţă, aflându-se la al doilea mandat, iar pe mine mă interesează să avem în partid oameni competenţi din acest punct de vedere. Are de asemenea experienţă şi pricepere şi din punct de vedere politic şi, prin prezenţa sa în filiala Arad a partidului, o va întări în mod considerabil, fiind la al doilea mandat de deputat“, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Eusebiu Pistru şi-a exprimat convingerea că va reuşi împreună cu colegii săi să reorganizeze filiala arădeană, astfel ca la viitoarele alegeri locale şi parlamentare ALDE să reuşească să depăşească actualul PNL.

Totodată, Pistru a explicat de ce a părăsit PNL-ul, după 25 de ani. „Cea mai importantă motivaţie a mea, care m-a determinat să părăsesc partidul în care, aşa cum am arătat, am activat 25 de ani, au fost alegerile din organizaţia judeţeană, pe care le-am contestat pe motiv că s-au făcut cu încălcarea gravă a Statutului PNL.

Am câştigat acea contestaţie, alegerile pe judeţ au fost invalidate în urmă cu opt luni de zile. Am tot aşteptat semnale din partea conducerii centrale a partidului, mai ales că dl preşedinte Ludovic Orban a susţinut că este un garant al Statutului partidului şi că nu va lăsa pe nimeni să încalce acest statut.

Dar în cele din urmă conducerea centrală a partidului a anunţat faptul că a renunţat la punerea în practică a deciziei de invalidare a alegerilor, lucru care m-a deranjat foarte mult. Iar acesta a fost unul dintre motivele care m-a determinat să plec din PNL şi să fac pasul către ALDE“, a declarat Eusebiu Pistru.

Pistru a mai afirmat că, pe viitor, vor veni alături de el mulţi dintre actualii membri ai PNL. El a precizat că o parte dintre aceştia sunt primari aleşi, dar care nu pot face acest lucru deocamdată, deoarece şi-ar pierde mandatele dacă ar trece la alt partid.

CITITI SI: Deputatul Eusebiu Pistru a demisionat din PNL și merge la ALDE

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.