Ziarul electronic al arădenilor

Deputatul arădean Dorel Căprar, numit în Comisia SIE

Camera Deputaţilor şi Senatul, reunite în şedinţă comună, au aprobat, miercuri, numirea deputatului Dorel Gheorghe Căprar (PSD) şi a senatorului Dorin Valeriu Bădulescu (PMP) în Comisia de control a Serviciului de Informaţii Externe, precum şi a deputatului Daniel Lucian Stanciu-Viziteu (USR) în Comisia de control a Serviciului Român de Informaţii.

În cazul lui Dorel Gheorghe Căprar au fost înregistrate 343 voturi pentru şi 15 voturi contra, la Dorin Valeriu Bădulescu – 337 voturi pentru, 21 voturi contra, iar Lucian Daniel Stanciu-Viziteu a obţinut 349 voturi pentru şi 12 voturi contra.

Cei trei parlamentari au depus apoi jurământul.

Decizia numirii parlamentarilor Dorel Căprar şi Dorin Bădulescu în comisia de control SIE a fost luată în urma adoptării de către Parlament a propunerii legislative prin care s-a majorat de la cinci la şapte numărul de membri ai acestei comisii. Modificarea a fost operată pentru a se asigura participarea la procesul decizional a tuturor grupurilor parlamentare.

Deputatul USR Daniel Lucian Stanciu-Viziteu a fost numit membru al comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI pe locul lăsat vacant în urma demisiei din Camera Deputaţilor a lui Manuel Costescu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.