Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Deputatul arădean Adrian Todor va fi exclus din PSD

PSD a anunţat că cei cinci parlamentari care au lipsit de la dezbaterea moţiunii de cenzură, printre care și deputatul arădean Adrian Todor, vor fi excluşi din partid, în prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional.

„Parlamentarii PSD au fost prezenţi în sală, mai puţin 5 dintre ei care, în loc să-şi facă datoria faţă de români, au ales trădarea. În prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional aceştia vor fi excluşi. Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti”, a transmis, luni, PSD, printr-un comunicat de presă.

Doi senatori şi trei deputaţi din partea PSD au lipsit, luni, de la şedinţa în care urma să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Nu au fost în sală din partea PSD senatoarele Paţurcă Roxana Natalia şi Carmen Dan, dar nici deputaţii Cătălin Rădulescu, Adrian Todor şi Dan Ciocan.

Fostul ministru de Interne Carmen Dan, senator PSD, a anunţat că nu va putea fi prezentă luni în Parlament, la dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură, pentru că mama sa este bolnavă de COVID-19, iar ea este în autoizolare, deşi testul său a fost negativ.

Au lipsit, de asemenea, doi dintre parlamentarii afiliaţi grupurilor parlamentare ale PSD.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus în cursul zilei de luni că va propune excluderea din partid a celor trei parlamentari PSD care lipsesc de la Parlament, care au invocat probleme medicale: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu şi Adrian Todor.

„Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Todor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei. Nu e niciunul bolnav”, a transmis liderul PSD.

Şedinţa în care urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură a fost închisă din lipsă de cvormum, fiind prezenţi doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care era nevoie de 233.

UPDATE

Adrian Todor: Niciodată nu voi pune interesele politice mai presus de sănătatea publică și respectarea legii

„Doresc să fac publice câteva precizări legate de absența mea de la ședința privind moțiunea de cenzură, care nu a mai fost supusă votului parlamentului, din lipsă de cvorum.

În cei patru ani de activitate parlamentară, nu am lipsit la nicio moțiune, nu am încălcat niciodată disciplina de partid, nu am avut niciun vot sau vreo acțiune care să nu se încadreze în linia partidului. Sunt membru PSD de peste 20 de ani, iar dacă în această perioadă de timp nu am fost nici șantajabil, nici cumpărat de cei care au fost la putere de-a lungul anilor, nu voi fi nici de acum încolo. Nu fac parte din categoria parlamentarilor care s-au plimbat de la un partid la altul, care au plecat cu circ din PSD și s-au întors cu coada între picioare, în funcție de cum îi dicta interesul sau de cum i se comanda din anumite zone.

Lipsa mea de la votul moțiunii are o poveste foarte simplă, pe care președintele Marcel Ciolacu o știe, i-am trimis documentele justificative, dar e mai ușor să cadă niște capete mărunte, decât să-și asume responsabilitatea eșecului cei care nu au putut sau nu au vrut să treacă această moțiune.

În data de 28 august 2020, prin adresa nr. 1686, Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad a emis o decizie de carantinare pe numele meu, pentru 14 zile, întrucât am fost contact direct al unei persoane confirmate pozitiv cu COVID-19! Conform legii pe care și eu am votat-o, alături de colegii din PSD, și deciziei DSP Arad, am obligația de a sta în carantină până în data de 10.09.2020. Asta spune negru pe alb decizia DSP.

Ce să înțeleg, domnule președinte Marcel Ciolacu? Trebuia să încalc legea și să mă aleg cu un dosar penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, să fiu prezent la parlament și poate să îmbolnăvesc câțiva colegi, în cazul în care sunt purtător al virusului? Cine respectă legea este dat afară din PSD, după cum ați anunțat chiar dumneavoastră astăzi sau e considerat trădător? Consider că mi-am făcut datoria de cetățean responsabil, atunci când am decis să respect legea, așa cum o voi face întotdeauna.

Niciodată nu voi pune interesele politice mai presus de sănătatea publică și respectarea legii! Chiar cu riscul de a fi dat afară din partidul în care am muncit zi de zi, în ultimii 20 de ani“.

Adrian Todor,

deputat PSD Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.