Ziarul electronic al arădenilor

Dennis Man: „La naţionala de seniori este mândria cea mai mare“

Fotbalistul arădean Dennis Man a declarat, într-un interviu publicat pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, că nu ştie dacă la naţionala de seniori este cea mai mare presiune în comparaţie cu celelalte loturi, dar a precizat că simte cu siguranţă cea mai mare mândrie.

„Nu ştiu dacă la naţionala de seniori e presiunea cea mai mare. Dar este mândria cea mai mare când îmbraci tricoul echipei naţionale, ăsta este cel mai important lucru pentru un jucător de fotbal. Abia aştept să îmbrac din nou tricoul echipei naţionale“, a afirmat el.

Man a menţionat că se gândeşte la revanşă în meciul cu Germania, atunci când îi va întâlni pe Lukas Klostermann şi Jonathan Tah, doi jucători pe care i-a avut adversari în semifinala EURO U21 din 2019, România – Germania, scor 2-4.

„Pot spune că este o revanşă. Sunt jucători foarte buni, i-am întâlnit şi la Campionatul European de tineret. Important este ca noi, ca echipă, să ştim ce avem de făcut. Cu siguranţă vom pregăti foarte bine jocul şi vom da 100% pe teren“, a adăugat Man.

Transferat recent în Italia, fotbalistul a menţionat că îşi doreşte să confirme aşteptările celor de la Parma. „S-au schimbat multe lucruri după plecarea la Parma. În primul rând aspectul tactic. Apoi este altă ţară, alte principii, sunt diferenţe destul de mari faţă de România. Stilurile fostei echipei şi a celei actuale sunt un pic diferite, una atacă foarte mult, în timp ce în Italia suntem nevoiţi să ne şi apărăm foarte mult pentru că întâlnim echipe foarte bune. Sper ca pe viitor să o fac cât mai bine, iar cei de la Parma să fie mulţumiţi de mine“.

Întrebat cine a crezut cel mai mult în calităţile lui de fotbalist, Dennis Man a răspuns: „Cred că bunicul meu, care acum nu mai este, a crezut cel mai mult în mine ca fotbalist. Dar şi antrenorii, toţi de până acum… de la toţi am avut de învăţat“.

Echipa naţională de fotbal a României va disputa în luna martie trei partide în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2022.

Prima reprezentativă întâlneşte la 25 martie Macedonia de Nord (ora 21.45, Arena Naţională din Bucureşti), la 28 martie Germania (ora 21.45, Arena Naţională din Bucureşti) şi în 31 martie Armenia (ora 19.00, în deplasare).

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.