Ziarul electronic al arădenilor

Dennis Man a spus că idolul său e Mutu. „M-a inspirat foarte mult când eram copil“

Atacantul Dennis Man, transferat recent de la FCSB la Parma, a declarat, joi, la prezentarea sa oficială, că idolul său este Adrian Mutu, care a jucat şi el la echipa italiană.

„Fiind român, trebuie să spun că Mutu m-a inspirat foarte mult când eram copil, iar acum toţi ştim cine e Mutu, toţi ştim că a jucat în Italia şi că a marcat multe goluri. Dacă trebuie să aleg un model, acesta este Mutu“, a mărturisit Man, care a debutat deja în culorile echipei italiene, duminică, cu Napoli, în Serie A.

Mutu a jucat un sezon la Parma (2002-2003), marcând 18 goluri în 31 de partide. Evoluţiile sale i-au adus un transfer la Chelsea, pentru 22,5 milioane euro.

Man a mai spus că a fost primit bine la echipă şi că ştie cât de dur este campionatul italian, dar se simte pregătit: „Mă simt pregătit şi voi da totul pentru a-mi ajuta echipa“.

„Am văzut imediat diferenţele dintre Italia şi campionatul României, două campionate complet diferite. Sunt conştient de acest lucru şi încerc să mă adaptez cât mai repede posibil. Cred că mă pot adapta situaţiei, să intru pe teren şi să îmi arăt calităţile . Sunt deja la echipă de câteva zile, am văzut care este ritmul şi încerc să înţeleg că trebuie să fac. Sunt nerăbdător să joc următorul meci“, a declarat Man, citat de Tutto Mercato Web.

Man, care a plecat de la FCSB din postura de lider la zi al clasamentului golgheterilor în Liga I, s-a descris astfel: „Sunt un jucător tehnic. Am şi o viziune a jocului foarte bună, înţeleg bine situaţiile şi mă adaptez. Mă consider un jucător rapid“.

Dennis Man a explicat şi de ce a ales Parma: „Parma e o echipă puternică, are o mare tradiţie. Sunt fericit să fiu aici, vreau să mă adaptez imediat şi să ajut echipa. Voi face totul pentru a respecta istoria clubului“.

„Sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi să facem totul pentru a câştiga puncte. Nu e uşor pentru jucătorii noi, dar faptul că e un grup unit ajută la acest obiectiv“, a concluzionat Man.

Atacantul român Dennis Man s-a transferat, vineri, de la FCSB la echipa italiană de fotbal Parma, cu care a semnat un contract valabil până la data de 30 iunie 2025.

Suma plătită pentru Man (22 ani), care a efectuat joia trecută vizita medicală, ar fi de 13 milioane de euro, la care se pot adăuga alte două milioane în bonusuri, potrivit Tutto Mercato Web.

Man s-a format ca jucător la Atletico Arad, club de la care s-a transferat în 2014 la UTA. Transferul de la UTA la FCSB s-a făcut în septembrie 2016.

Cei mai scumpi fotbalişti români care s-au transferat direct din Liga I sunt Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016), pentru 10 milioane de euro, Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013), pentru 9,5 milioane de euro, şi Valentin Mihăilă (de la Universitatea Craiova la Parma, în toamnă), pentru 8,5 milioane de euro.

Astfel, Parma va avea în lot trei fotbalişti români, internaţionalul Dennis Man, internaţionalul de tineret Valentin Mihăilă şi tânărul fundaş Reinaldo Radu.

După 20 etape, Parma este penultima în Serie A (locul 19), cu 13 puncte.

Parma va juca pe 7 februarie acasă cu Bologna, în etapa a 21-a din Serie A.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.