Ziarul electronic al arădenilor

Delegație a Primăriei Municipiului Arad în Republica Populară Chineză

În perioada 22-26 octombrie 2018, o delegație condusă de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, s-a aflat în vizită oficială în provincia Juangzu, Republica Populară Chineză.

În prima zi a deplasării, delegația română s-a întâlnit cu Guvernatorul provinciei Jiangsu, Wu Zhenglong, cu vice-guvernatorul provinciei Jiangsu, Guo Yuanqiang și respectiv cu Chen Jiangang, Secretar general al Guvernării Populare a Provinciei Jiangsu, în contextul festiv al sărbătoririi a 40 de ani de la inițierea reformei în China.

Aradul a fost invitat în calitate de viitor oraș înfrățit cu Orașul Changzhou, alături de orașele înfrățite și partenere din alte țări: Essen din Germania, Regiunea Satakunta din Finlanda, Stavropol din Rusia și Beau Bassin-Rose Hill din Mauritius.

Orașele Arad și Changzhou au semnat o Scrisoare de intenție cu prilejul Zilelor Aradului (în data de 23 august 2018), în vederea viitoarei înfrățiri. Aceasta a fost redactată în 3 limbi (română, chineză, engleză) și  stă la baza demarării unor colaborări vizând punerea în valoare a patrimoniului celor două comunități.

În ziua precedentă vizitei, 21 octombrie, în orașul Nanjing, a avut loc o festivitate dedicată orașelor înfrățite și partenere. Fiecărui oraș i s-a atribuit un copac în Parcul „Yuzui Wetland Park” situat pe malul râului Yangtze.

Aradului i s-a atribuit un arbore de camfor – prevăzut cu cod QR pe baza căruia se pot citi informații despre oraș, stema, fotografii.

În cea de a doua zi a vizitei în Republica Populară Chineză, delegația Primăriei Municipiului Arad, condusă de edilul-șef Gheorghe Falcă, s-a aflat în orașul Changzhou, din provincia Jiangsu, unde au avut o întâlnire cu reprezentanții Biroului de Afaceri Externe al Guvernului Provinciei Jiangsu.

Delegații arădeni au vizitat orașul științelor și educației, dar și expoziția de planificare a orașului Changzhou, fabrica de material rulant – din cadrul grupului KTK, fabrica de metrouri și cea de componente pentru trenuri de mare viteză.

De asemenea, s-a vizitat și parcul tematic – istoric și turistic – „Spring and Autumn Relics”.

Reprezentanții municipalității arădene au fost primiți de către primarul din Changzhou, Ding Chun, alături de Fang Guoqiang, viceprimar al Orașului Changzhou, Hang Yong, secretar general și Huang, secretar general adjunct.

Cu această ocazie, primarul Gheorghe Falcă a oferit omulogului său un tablou reprezentativ pentru Arad, primind la rândul său un obiect de artizanat specific regiunii Jiangsu.

Delegația arădeană a avut o întâlnire separată cu primarul orașului Changzhou, după care a avut loc întâlnirea comună a celorlalte orașe înfrățite și partenere.

Grupul de fotografi chinezi care au efectuat recent o vizită în orașul Arad, au expus o serie de imagini reprezentative pentru orașul nostru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.