Ziarul electronic al arădenilor

Declarația zilei: „Hoţia ne însoţeşte de mult. Ciupeala este sport naţional“

Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că hoţia ne însoţeşte de mult”, nu este apanajul clasei politice, ciupeala fiind sport naţional.

Adriana Stoicescu spune, într-o postare pe Facebook, că românii ar trebui să se îmbolnăvească ”de sinceritate” pentru a-şi ne vedea defectele şi vorbeşte inclusiv de corupţie.

„Trăitori în Gradina Maicii Domnului, urmaşi ai primei civilizaţii extraterestre de pe Pământ, cei mai viteji, mai drepţi, mai ospitalieri… Sper totuşi că, din când în când, ne îmbolnăvim de sinceritate şi reuşim să ne privim în oglindă pentru a ne vedea micile şi, desigur, puţinele defecte.

Hoţia ne însoţeşte de mult. De la atotputernicul gestionar de aprozar din comunism până la hoţul stilat de azi, devenit corupt, ciupeala este sport naţional. Corupţia nu este apanajul clasei politice. Este adevărat, orice ales îţi va spune că a fost «instruit» cu privire la «taxa de prietenie» ce poate şi trebuie să fie primită la încheierea unui contract pentru cumpărarea panseluţelor, vitale, desigur, pentru viaţa comunităţii.

Corupţie este şi gestul care însoţeşte, uneori, banala consultaţie: îndesarea unor bancnote în buzunarul asistentei sau medicului care, altfel, nu au timp să te vadă. Tot corupţie este şi promovarea unui examen condiţionată de plata unei sume de bani, «modică», nu-i aşa, ca să fie toată lumea mulţumită… Nu le mai vedem ca fiind fapte de corupţie; sunt normale, într-o societate tarată, care, se pare, nu mai poate distinge binele de rău”, a scris preşedintele Tribunalului Timiş.

Magistratul mai spune că suntem tributari mentalităţii comuniste şi că bilanţul activităţii în domeniul Justiţiei „Capătă dimensiuni de congres”.

„Minciuna ne stă alături. Tributari mentalităţii comuniste, raportăm cu mândrie patriotică depăşiri ale producţiei la hectar, îndeplinirea sarcinilor cincinalului în 4 ani şi jumătate… În justiţie, bilanţul activităţii capătă dimensiuni de congres, cu instanţe foarte eficiente pe toate planurile, fără probleme majore, doar cu mici scăpări generate, eventual, de volumul de activitate”, scris Stoicescu.

sursa: News.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.