Ziarul electronic al arădenilor

Declarația zilei: „Grindeanu este o soluţie pe care serviciile secrete o vor“

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat, miercuri, la România TV, că propunerea lui Sorin Grindeanu de către PSD şi ALDE pentru postul de premier reprezintă „o eroare politică”, întrucât Grindeanu este „o soluţie pe care serviciile secrete o vor”, iar preşedintele Iohannis ar trebui să se hotărască dacă vrea „desereizarea” politicului sau nu.

Traian Băsescu a afirmat că nominalizarea lui Sorin Grindeanu ridică suspiciuni serioase din cauza legăturilor sale cu serviciile secrete.

„Şi eu am făcut o instituţie de învăţămân superior, am fost ministru în cinci guverne, erau tot soiul de cursuri pe lângă instituţii militare, dar nu m-a tentat niciodată să fac un astfel de curs. Nu am simţit niciodată nevoia să fiu apropiat unor astfel de structuri militarizate. Nu înţeleg de ce oameni tineri precum Grindeanu, care a fost în comisia de supraveghere a SRI, a simţit nevoia să facă cursuri la Academia Naţională de Informaţii care nu-i şcoală de maiştri şi cam ştiu ce fel de elevi vor să le vină acolo şi ce vor să studieze”, a spus Băsescu adăugând că „de la Academie nu prea ieşi cum ai intrat”.

Fostul şef al statului a spus că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să ia o decizie, în actualul context, legată de creşterea influenţei SRI asupra mediului politic, Băsescu cerându-i lui Iohannis să înceapă un proces de ”desereizare” a ţării.

„Preşedintele ar trebui să discute cu cei doi lideri, dar Dragnea i-a împins o soluţie pe care serviciile secrete o vor, o acceptă pentru că a fost ministrul Comunicaţiilor şi a băiatul ăsta a făcut cursuri şi la Academia Naţională de Informaţii. Depinde de decizia preşedintelui dacă vrea desereizarea Guvernului sau nu”, a afirmat liderul PMP.

Varianta Grindeanu ar reprezenta o cedare a lui Liviu Dragnea în faţa serviciilor secrete. ”După o propunere absolut neinspirată, vulnerabilă, acum se pare că vrea să dea satisfacţie: «Bine, mă, vă pun omul. Acum lăsaţi-mă să-mi fac Guvernul!»”, a afirmat Traian Băsescu.

Sorin Grindeanu, preşedintele CJ Timiş este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anunţului făcut de către Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv.

sursa: news.ro

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.