Ziarul electronic al arădenilor

Decizie pentru polițiștii de frontieră acuzați că au luat șpagă

Tribunalul Timiş a emis, joi seară, un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile şi 17 mandate de arest la domiciliu pe numele poliţiştilor de frontieră arădeni inculpaţi pentru luare de mită, ei fiind reţinuţi anterior de procurorii DNA Timişoara.

Astfel, dintre cei 18 polițiști de frontieră, care miercuri seara au fost reținuți pentru 24 de ore, doar unul a fost arestat preventiv. Tribunalul Timiș a decis că Avram Florin, șef de tură la Vama Vărșand, va rămâne după gratii 30 de zile.

Decizia magistraților nu este definitivă, ea putând fi atacată cu contestație la Curtea de Apel Timișoara.

Poliţiştii de frontieră de la Vama Vărşand, reţinuţi de procurorii DNA, sunt acuzaţi că au cerut şi primit mită pentru a permite intrarea în ţară a unor TIR-uri cu ţigări de contrabandă şi cu anvelope uzate.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara au reţinut în acest caz 18 persoane, printre care se află şi Florin Avram, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (ITPF) – Sectorul Poliţiei de Frontieră Vărşand, acuzat de luare de mită (2 fapte) şi trafic de influenţă (5 fapte).

De asemenea, au fost reţinuţi mai mulţi agenţi de poliţie de la ITPF Oradea: Ciprian Călin Selagea, Cătălin Corneliu Ancuţa, Marcel Dudaş, Ovidiu Mărginean, Sorin Romulus Păcurar, Marcel Grigore Tudoran, Teodor Ardelean, Călin Ovidiu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu Alexandru Cicortaş, Gheorghe Daniel Galben şi Eugen Ştefan Nedelcu, toţi fiind acuzaţi de luare de mită.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi agenţii Costel Poenaru, Ion Marinel Pristoleanu, Lazăr Bogdan Palade şi Nicolae Gabriel Teodor, precum şi Emil Nicu Chira, inspector la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva.

CITITI SI: Cum acționau polițiștii de frontieră reținuți de DNA

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.