Ziarul electronic al arădenilor

Decizie. Mihai Fifor preia șefia grupului PSD din Senat

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat.

Membrii PSD, reuniţi miercuri în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, au decis ca Mihai Fifor, senator PSD de Arad, să preia şefia grupului PSD din Senat, în timp ce Robert Cazanciuc va fi şeful Comisiei Juridice, înlocuindu-l pe Șerban Nicolae, au declarat surse politice.

Mihai Fifor este preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi a fost luat în calcul pentru propunerea de premier, după alegerile din decembrie 2016.

„Este o decizie a CExN. Eu o să încep activitatea ca lider de grup. Pentru mine nu este o noutate, am mai fost lider de grup în mandatul trecut și cred că împreună cu colegii mei am reușit să ne achităm de toate datoriile pe care le-am avut. A fost un mandat foarte bun, mandatul trecut. Sperăm ca și de data aceasta, împreună cu colegii senatori, să putem să ne ducem la bun sfârșit programul legislativ și să putem pune în aplicare tot ce vine dinspre guvern. Sprijinim Guvernul în toată activitatea sa“, a declarat Mihai Fifor, la Parlament.

El a spus că datoria pe care o are este una complicată, dar și onorantă. Fifor a susținut că își va menține obiceiul de a se consulta săptămânal la grup cu miniștrii.

Dragnea a declarat public că este „nemulţumit” de modul în care Şerban Nicolae a gestionat lucrările Comisiei juridice din Senat în ceea ce priveşte Legea graţierii, în condiţiile în care acesta a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, graţierea faptelor de corupţie, deşi atât el, cât şi premierul Grindeanu au avut declaraţii publice prin care s-au poziţionat împotriva acestei propuneri.

Surse din PSD au precizat că „nemulţumirea” lui Dragnea ar avea la bază faptul că Şerban Nicolae le-ar fi transmis senatorilor PSD din Comisia juridică informaţii greşite despre decizia politică a partidului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.