Ziarul electronic al arădenilor

Decizie istorică în CLM Arad: Piața Catedralei va fi desființată

Piața Catedralei din municipiul Arad va fi desființată, comercianții urmând să fie mutați într-un spațiu amenajat în apropiere, o decizie în acest sens fiind aprobată în Consiliul Local Municipal.

În ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad, organizată luni, a fost supus votului proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţia tehnico-economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare clădire spaţii comerciale str. Ioan Rusu Şirianu”.

Proiectul a fost aprobat la limită, întrunind 12 voturi „pentru”, consilierii PSD-ALDE şi consilierul independent Marin Lupaş fiind cei care s-au opus amenajării unei pieţe agroalimentare pe strada Ioan Rusu Şirianu nr. 6 A, unde municipiul Arad deţine în proprietate privată un teren de 1.159 mp.

„Concret, municipalitatea doreşte refuncționalizarea și folosirea fondului actual construit prin crearea unor spaţii de expunere – vânzare produse agroalimentare, spaţiu administrativ, grupuri sanitare şi spaţii servicii – care să ofere condiţii optime comercianţilor din Piaţa Catedralei“, se arată într-o informare a Primăriei Arad.

Durata realizării acestei investiții este de 24 de luni, iar valoarea a fost estimată la aproximativ 5,6 milioane lei. Investiţia  se va realiza din fonduri ale bugetului general şi alte surse atrase în condițiile legii.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că în fața Catedralei Ortodoxe vechi va fi amenjată o zonă pietonală, dar și o parcare subterană.

„Consiliul Local Municipal a aprobat realizarea unei pieţe noi pe strada Șirianu. Vreau să mulțumesc consilierilor și vreau să mulțumesc și celor care lucrează astăzi în Piața Catedralei, pentru că la dezbaterea pe care tocmai am avut-o au fost doar patru comercianți, ceilalți având încredere în noi că vom realiza o piață modernă, o piață care iarna să aibă o temperatură optimă pentru a se putea derula acolo comerțul, iar vara, la fel, o temperatură optimă pentru un comerț civilizat.

Mai mult decât atât, în studiul de fezabilitate veți vedea și zona de parcare, iar de astăzi înainte vom intra în procedura de licitație a proiectului tehnic și a constructorului și sperăm că, în maximum un an și șase luni de zile de la finalizarea licitației, Aradul să aibă o piață modernă în zona centrală și să putem începem amenajarea unui zone pietonale în Piața Catedralei, cu o parcare subterană. Acest proiect va intra și el, în curând, în Consiliul Local, și sperăm să trecem cu bine de el, nu așa cum s-a petrecut în cazul Pieței «Avram Iancu»”, a declarat Gheorghe Falcă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.