Ziarul electronic al arădenilor

Decizie FRF. Meciurile vor începe cu un moment de reculegere în memoria celor decedaţi în urma pandemiei

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi seara, pe site-ul său oficial, că meciurile de fotbal rămase de disputat din sezonul 2019-2020 vor începe cu un moment de reculegere în memoria românilor decedaţi în urma pandemiei COVID-19.

„Comitetul Executiv de Urgenţă al FRF a aprobat astăzi, 9 iunie 2020, ca înaintea începerii oricărui joc oficial aferent sezonului în derulare, să se păstreze un moment de reculegere în memoria tuturor românilor decedaţi în urma pandemiei COVID-19“, se arată pe site-ul citat.

De la declanşarea pandemiei de coronavirus, în România s-au înregistrat până în prezent 1.354 de decese ca urmare a infectării cu COVID-19.

La 13 martie, ca urmare a pandemiei de coronavirus, competiţiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost întrerupte. Echipele de fotbal şi-au reluat activitatea la 15 mai, când autorităţile statului au permis antrenamentele în grupuri restrânse, în condiţii de izolare.

Începând cu data de 1 iunie, autorităţile au permis organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact), fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Conform calendarului aprobat de FRF, Liga I urmează să se reia la 12 iunie, iar Liga a II-a va redebuta la 4 iulie.

De asemenea, finala Cupei României a fost programată pe 22 iulie.

Atât Liga I, cât şi Liga a II-a se vor încheia la 1 august, urmând ca barajul de promovare/menţinere în Liga I să se dispute în dublă manşă, în datele de 5 şi 8 august.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.