Ziarul electronic al arădenilor

De la frontieră, la spital. Unei gravide i s-a făcut rău la audieri

O tânără însărcinată, în vârstă de 26 de ani, reținută de polițiștii de frontieră arădeni când încerca să treacă ilegal frontiera, a fost transportată la spital, deoarece i s-a făcut rău în timpul audierilor.

Femeia este din Camerun și a încercat să iasă din ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate franceză, aparținând altei persoane.

Cameruneza a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, într-un tren Inter Regio, care circulă pe relaţia Bucureşti – Viena. La controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Franţa.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din documentele prezentate, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări. În timpul cercetărilor, femeia, vizibil însărcinată, a acuzat o stare de rău și a fost dusă imediat la Spitalul Judeţean Arad – Secţia UPU, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de  specialitate, starea ei de sănătate fiind stabilă“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânăra se numește Raissa Y., are 26 ani și a intrat legal în România, la începutul lunii ianuarie a acestui an.

„În cadrul primelor cercetări, acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă la sora ei, din Franţa și nu deținea viză pentru a călători în Spaţiu Schengen“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei camerunezei şi i-au întocmit acesteia actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.