Ziarul electronic al arădenilor

De Crăciun, papa Francisc îndeamnă la „simplitate“ şi „simţul dreptăţii“

papa-franciscPapa Francisc i-a îndemnat pe cei 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume să caute „simplitatea“ şi „simţul dreptăţii“ într-o societate „intoxicată de aparenţă şi narcissism“, joi noapte, în Slujba din Ajunul Crăciunului.

„Într-o lume care este prea adesea dură cu cel păcătos şi moale cu păcatul, trebuie să cultivăm un puternic simţ al dreptăţii“, a spus papa Francisc, într-o scurtă predică în faţa a mii de credincioşi în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

„Într-o societate de multe ori iubitoare de consum şi distracţie, intoxicată de abundenţă şi de lux, de aparenţă şi narcisism, Dumnezeu ne cheamă la un comportament sobru, adică simplu, echilibrat şi coherent“, a adăugat papa cu ocazia acestei sărbători, care este cu Paştele una dintre cele două celebrări centrale ale creştinismului.

Papa Francisc a denunţat „o cultură de indiferenţă ce se termină prin a fi nemilos“ şi a considerat că „ar trebui să înceteze toată frica“ pentru creştini, datorită „luminii“ ce este naşterea lui Iisus, „Mântuitorul nostru născut într-o iesle“, la Betleem.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.