Ziarul electronic al arădenilor

De ce sunt populare ramele foto digitale

Ca sa pastrezi in format electronic cele mai multe amintiri din calatorii sau, de ce nu, din viata de zi cu zi, probabil stochezi toate fotografiile si clipurile de familie pe un hard extern sau direct in computer.

Dar ce te faci cand vrei sa le poti vizualiza oricand?

Avand in vedere modul in care avanseaza tehnologia in prezent, e lesne de inteles de ce majoritatea celor pasionati de gadgeturi (si nu numai) prefera sa cumpere o rama foto digitala si astfel sa aiba acces mereu la imaginile pe care respectivul device le poate afisa. Mai departe, conform statisticilor recente, aceste dispozitive au parte de o extinsa popularitate in vanzari, in detrimentul albumelor si ramelor clasice.

Care sunt avantajele care au determinat un asemenea succes pe piata? 

Poate ca cel mai important aspect il reprezinta faptul ca obiectul poate afisa un numar impresionant de imagini, derulandu-le sub forma unui album virtual. In prezent, oricine are la dispozitie o camera foto mai mult sau mai putin performanta, chiar si integrata smartfonului, deci are posibilitatea sa surprinda fiecare moment. Asadar, pana nu demult, sutele de poze care erau facute ramaneau uitate intr-un fisier pe computer, insa cu ajutorul unei rame digitale, acestea ies, cu siguranta, din anonimat.

Diversitate de modele

Producatorii promoveaza mai nou piese de dimensiuni extinse, care pot fi integrate atat in locuinte, cat si folosite cu succes la birou. Dincolo de categoriile initial lansate, cu rezolutii de redare limitate, au aparut si modelele ce ofera imagine mult mai clara sau care chiar exceleaza la acest capitol, cum ar fi Memento Smartframe, oferind o impresionanta rezolutie 4K.

Tot aici amintim despre variantele cu touchscreen, Wi-Fi si Bluetooth, care au ajuns in comert incepand cu deceniul trecut. Pe de o parte, asta a oferit multor pasionati un prilej de a testa noile “smartframes”, asa cum au fost numite, pe de alta parte, a determinat ieftinirea modelelor considerate de acum  clasice.

Preturi avantajoase

Avand in vedere ca cele mai ieftine produse comercializate online la noi au preturi cuprinse intre 50 si 70 de euro, un model considerat de mijloc, atat ca dimensiune (9 – 10 inch), cat si din punct de vedere calitativ, poate fi achizitionat contra unui cost de circa 100 de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.