Ziarul electronic al arădenilor

Data de naştere a lui Helmut Duckadam apare greşit în certificatul de naştere

Data de naştere a fostului mare portar al echipei Steaua Bucureşti, Helmut Duckadam, apare greşit în actele de stare civilă ale acestuia, din cauza unei erori făcute de cea care l-a asistat la venirea pe lume.

„Eu m-am născut în data de 2 aprilie 1959, cu toate că în acte figurez născut pe 1 aprilie 1959, datorită moaşei de la ţară care m-a înregistrat pe data de 1 aprilie, rămânând toată viaţa păcăliciul prietenilor“, a spus Duckadam. Fostul portar a mai adăugat că la şcoală era bătăuşul clasei şi „eram foarte bun la fotbal, dar mai puţin bun la învăţătură.

Helmut Duckadam, care joi împlineşte 51 de ani, s-a născut în comuna arădeană Semlac, unde locuieşte, în prezent, alături de soţia sa, Alexandra şi fiica lor, Julianne.

“A venit în sfârşit primăvara, a mai trecut un an, împlinesc 51 de ani, dar nu-mi pare rău, deoarece de un an şi jumătate am o comoară lângă mine, pe fiica mea Julianne. Aşteptăm cu nerăbdare să ne mutăm la căbănuţa noastră de pe malul Mureşului, că destul am stat pe capul părinţilor peste iarnă“, a spus Duckadam.

Helmut Duckadam a debutat ca portar la echipa Constructorul Arad, în divizia C, în anul 1977. După an a fost transferat de UTA Arad, unde a debutat în Divizia A într-un meci cu CS Târgovişte. După patru sezoane la gruparea arădeană, a fost transferat la Steaua Bucureşti, unde se impune treptat ca titular. Este supranumit „Eroul de la Sevilla“, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona, din 1986 a apărat patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos. Performanţa reuşită de Helmut Duckadam pe stadionul „Sanchez Pizjuan“ este înscrisă în Cartea Recordurilor. „Am muncit de când mă ştiu, când alţi copii mergeau în tabără la munte şi la mare, eu eram alături de mama mea la lucru în câmp pentru a-mi putea cumpăra un costum de haine şi o pereche de pantofi. Tot ce am făcut în viata mea a fost făcut pe muncă. Fotbalul a fost viaţa mea, care mi-a adus nenumărate stisfacţii şi multe suferinţe“, a mai spus Duckadam.

După câştigarea trofeului de la Sevilla, o accidentare la braţ îl scoate definitiv din fotbalul de performanţă la 27 de ani. Un regret al lui Duckadam este că nu a putut juca în finala Cupei Intercontinentale de la Tokyo şi în Supercupa Europei de la Monte Carlo.

Fostul mare portar al Stelei este căsătorit cu Alexandra, cu care are o fiică, Julianne, care în luna septembrie va împlini doi ani.

comentarii

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.