Ziarul electronic al arădenilor

Dan Barna a fost desemnat candidatul USR la prezidenţiale

Liderul USR, Dan Barna, a fost desemnat candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

După anunţarea rezultatelor la Congresul partidului, organizat sâmbătă, Dan Barna a declarat că obiectivul USR este guvernarea din 2020, iar toate eforturile pe care le facem sunt pentru a ajunge anul viitor acolo.

„Pe de altă parte, cel mai interesant obiectiv pentru România la aceste alegeri prezidenţiale va fi posibilitatea de a alege, în turul al doilea, între candidatul PNL şi cel al Alianţei USR-PLUS”, a mai spus el.

Barna a obţinut 324 de voturi. Ceilallţi aspiranţi la acest statut au fost Mihai Goţiu (134 de voturi), Dumitru Stanca (5 voturi) şi Dragoş Dinulescu (3 voturi).

„Am mai făcut încă un pas în obiectivul Alianţei USR PLUS de a guverna în 2020. În cadrul mecanismelor statutare ale USR, astăzi, au avut loc alegerile pentru nominalizarea candidatului USR la poziţia de candidat la Preşedinţia României. În urma alegerilor, USR m-a mandatat să reprezint acest partid. Este un rezultat care confirmă eforturile de 2 ani, de când conduc acest partid, de a ne dezvolta şi a fi ceea ce România are acută nevoie: un partid nou şi proaspăt care să aducă societatea activă şi modernă din spectrul politic pentru a merge mai departe în Europa.

Astăzi, obiectivul nostru este guvernarea din 2020, iar toate eforturile pe care le facem sunt pentru a ajunge anul viitor acolo. Pe de altă parte, cel mai interesant obiectiv pentru România la aceste alegeri prezidenţiale va fi posibilitatea de a alege, în turul al doilea, între candidatul PNL şi cel al Alianţei USR PLUS”, a declarat Dan Barna, după anunţarea rezultatelor.

Urmează ca şi partenerii de alianţă ai USR, PLUS, să îşi desemneze candidatul la Preşedinţie şi la Primăria Generală, api fiind luată decizia finală cu privire la candidaturi.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş a anunţat, sâmbătă, că formaţiunea pe care o conduce îşi va desemna în două săptămâni, prin votul tuturor membrilor, atât candidatul la alegerile prezidenţiale, cât şi la Primăria Generală a Capitalei. Apoi, împreună cu USR, vor fi decişi candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi de prim-ministru, el declarându-se pregătit să îşi asume oricare dintre funcţii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.