Ziarul electronic al arădenilor

Dacian Cioloş: „Mă doare că nimeni nu mai are încredere în nimeni“

ciolosPremierul Dacian Cioloş a declarat că îl „doare“ faptul că, în România, nimeni nu mai are încredere în nimeni şi toată lumea porneşte de la prezumţia de minciună.

„După patru ani şi jumătate la Bruxelles, chiar dacă n-am fost deconectat de ce se întâmplă în ţară, dar întors acasă şi mai ales asumându-mi responsabilitatea asta, e lucru care mă doare cel mai mult probabil şi pe care l-am resimţit cel mai mult – lipsa de încredere.

Nimeni nu mai are încredere în nimeni, pentru că de prea multe ori li s-a spus un lucru, s-au răzgândit cei care le-au spus anumite lucruri sau chiar nici n-au avut intenţia de la început să facă treaba asta. Şi atunci toată lumea porneşte de la prezumţia de minciună. Cel care îmi spune un lucru mă minte, nu-mi spune adevărul, deci trebuie să interpretez altfel ceea ce se spune“, a afirmat premierul Dacian Cioloş, la Summitul Repatriot, de la Banca Naţională a României.

Cioloş a atras atenţia că se pierde foarte multă energie ”cu tot felul de dispute, de îndoieli”.

„Pot să spun de câteva luni de zile acelaşi lucru, n-o să spun care acum, că sunt mai multe cazuri, şi sistematic sunt întrebat acelaşi lucru, pentru că nimeni nu crede că ceea ce spun chiar e adevărat.

Deci din punctul ăsta de vedere cred că trebuie să ne regăsim, pentru că pierdem foarte multă energie, care poate să fie canalizată altfel, pierdem foarte multă energie cu tot felul de dispute între noi, de îndoieli pe care le avem faţă de noi înşine sau în relaţie cu ceilalţi şi asta face că ne învârtim în cerc de multe ori, pe multe domenii, în care am putea progresa“, a mai spus Cioloş.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.