Ziarul electronic al arădenilor

„Cuvinte de legătură“. Întâlnire între scriitori din Arad și Ungaria

Scriitori din Arad și Ungaria s-au întâlnit, vineri, ocazie cu care a fost lansată o antologie literară care cuprinde lucrări ale unor scriitori români și maghiari.

Aproximativ 20 de scriitori s-au întâlnit la Arad, în cadrul cele de-a doua ediții a Cenaclului internațional al scriitorilor din Arad și Ungaria. Evenimentul s-a desfășurat la librăria Tulipan, unde a fost prezentată și antologia literară „Cuvinte de legătură/Kötőszavak“, volumul al doilea.

Cel care a mediat această întâlnire, în cadrul căreia scriitorii și-au prezentat lucrările, a fost Vasile Dan, presedintele filialei din Arad a Uniunii Scriitorilor din România.

„În anul 2004, a fost lansată o altă antologie româno-maghiară, numită «Ponton». Anul trecut s-a lansat primul volum al antologiei scriitorilor din Arad și Ungaria, îngrijită de Irhazi Ioan. Și, iată, anul acesta, a fost tipărit cel de-al doilea volum al antologiei, care conține opere remarcabile”, a spus Vasile Dan.

La eveniment a fost prezent și Levente Bognar, viceprimar al municipiului Arad, care a menționat că această întâlnire a scriitorilor se înscrie în programul cultural de colaborare între Arad și oraşele înfrăţite din Ungaria.

„Se naște o tradiție între scriitorii din Arad și cei din orașele înfrățite din Ungaria. Avem nevoie de astfel de întâlniri pentru că se simte o diluare a valorilor la nivel național și internațional. Dacă există dialog cultural putem discuta de valori și de o conexiune europeană a valorilor în aceast zonă. Această colaborare între scriitori nu este pentru o oră sau pentru o zi. A fost o muncă comună, care a început în urmă cu câteva luni, care este garanția colaborării în viitor”, a spus Levente Bognar.

Antologia literară a scriitorilor din Arad şi Gyula cuprinde poezii şi proză semnate de Romulus Bucur, Becsy Andras, Ioan Corlan, Gal Zoltan Csaba, Lucia Cuciureanu, Haas Janos, Vasile Dan, Horvath Victor, Ioan Dehelean, Juhasz Erika, Petru M. Haș, Keresztesi Jozsef, T.S. Khasis, Kiss Laszlo, Ioan Mateuț, Kiss Otto, Gheorghe Schwartz, Mehes Karoly şi Horia Ungureanu.

Antologia literară a scriitorilor din Arad şi Ungaria „Cuvinte de legătură/Kötőszavak”, volumul al doilea, a fost tipărită în cadrul proiectului „Conexiuni literare internaționale Arad 2017”, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, prin programul Proiecte Culturale 2017, sesiunea I.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.