Ziarul electronic al arădenilor

Cursuri pentru îngrijitori la domiciliu. VEZI oferta

camin-batraniZeci de persoane defavorizate din judeţul Arad vor putea să participe, gratuit, la cursuri pentru îngrijitori la domiciliu, după care vor putea să lucreze într-o structură care va fi înfiinţată în comuna Vladimirescu.

Cursurile sunt organizate de Fundația „Teofania” din Arad, în cadrul proiectului „Activi pentru oameni”, cofinanţat din Fondul Social European.

„Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea integrării sau a reintegrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii. Cursul va consta în informare, consiliere, evaluare şi certificare în domeniul îngrijirii la domiciliu”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, pot participa la sesiunile gratuite de certificare persoane aparţinând următoarelor grupuri vulnerabile: persoane provenind din familii cu peste 2 copii, persoane provenind din familii monoparentale, femei în situaţii de risc, persoane care trăiesc din venitul minim garantat, persoane de etnie romă, tineri peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului şi victime ale violenţei în familie.

La finalul cursului, persoanele participante vor primi certificare ca „îngrijitori la domiciliu”, iar unele vor putea fi angajate la structura înfiinţată la Vladimirescu. Alegerea acestora se va face pe baza interesului exprimat şi a calificativelor primite în cadrul sesiunilor de certificare profesională, au informat organizatorii cursurilor.

Persoanele interesate să participe la sesiunile de informare, consiliere, evaluare şi certificare trebuie să completeze un formular existent pe site-ul www.asistentaladomiciliu.ro, până cel târziu în 25 februarie 2015.

Selecţia celor 40 de participanţi la sesiunile de certificare profesională se va face pe baza următoarelor criterii: apartenenţa la o subcategorie a grupurilor persoanelor vulnerabile prestabilite, educaţia minimă eligibilă pentru certificarea în domeniul îngrijirii la domiciliu (8 clase), interviu, experiență profesională generală (2 ani).

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 12 luni şi este realizat în parteneriat cu Asociaţia Millenium Center.

Proiectul „Activi pentru oameni”, în valoare totală 1.834.123 lei, din care 1.795.606 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă, este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenţie: 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.