Ziarul electronic al arădenilor

Cursele charter de la Arad spre Antalya ar putea fi reluate în 2018

Cursele charter spre Antalya, de pe Aeroportul Internațional Arad, ar putea fi reluate anul viitor, iar conducerea bazei aeriene susține că sunt discuţii şi cu alţi operatori, pentru zboruri regulate spre oraşe din Italia, Spania şi Marea Britanie.

Directorul interimar al Aeroportului Internațional Arad, Mircea Grec, a declarat, luni, pentru News.ro, că au expirat contractele cu cei doi operatori aerieni care au asigurat două curse săptămânale spre Antalya, însă ar urma să fie semnate altele pentru perioada estivală din 2018.

„Avem promisiuni că vor fi semnate contractele pentru anul viitor. Aeronavele care au operat de la Arad au fost aproape pline la fiecare zbor, deci nu ar fi niciun motiv să se renunţe”, a spus Grec, citat de News.ro.

Grec a mai spus există discuţii şi cu alţi operatori, pentru zboruri regulate, ţinte fiind oraşe din Italia, Spania şi Marea Britanie.

Directorul interimar al Aeroportului Arad a mai menționat că 11.202 pasageri au tranzitat aeroportul în primele nouă luni ale anului, aproape toţi pe perioada verii, fiind turişti care au plecat şi au venit din Antalya.

Cursele au fost organizate de doi operatori din turism, Christian Tour şi Prestige Tours Internaţional.

Cursele au fost de la începutul lunii iunie şi până la jumătatea lunii septembrie, adică pe perioada sezonului estival

Spre comparaţie, în tot anul 2016, aeroportul arădean a avut doar 381 de pasageri, toţi ai unor curse charter.

Aeroportul deţine o aerogară modernă, finalizată în primăvara anului 2016, când a fost inaugurat un terminal nou, pentru plecări, care a costat aproape două milioane de euro.

Timp de doi ani, până în iunie 2017, baza aeriană din Arad nu a mai avut curse regulate, ultimul operator fiind Wizz Air, care a avut zboruri pe relaţia Arad – Milano (Bergamo).

În prezent, având în vedere că şi zborurile de sezon către Turcia s-au încheiat, baza mai este folosită doar pentru zboruri-şcoală, curse charter şi pentru elicopterul SMURD.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.