Ziarul electronic al arădenilor

Curse spre Verona, Stuttgart, Viena și Bucureşti, de pe Aeroportul Arad

aeroportul aradCompania aeriană Join Airlines va opera, de pe Aeroportul din Arad, pe rutele Verona, Stuttgart şi Viena, respectiv Bucureşti, din această vară, primele bilete urmând să fie puse în vânzare în cursul lunii aprilie.

De asemenea, proiectul companiei Join Airlines prevede ca Aradul să fie punct de staţionare pentru cel puţin o aeronavă, ceea ce înseamnă că aeroportul din acest oraș poate fi punct de plecare şi pentru alte curse.

Aeronavele care vor opera la Arad au capacitate de 50 şi, respectiv, 110 de locuri.

„Am ales Bucureştiul pentră că am considerat că Aeroportul din Arad are nevoie de o cursă zilnică spre capitala ţării. Aradul are propria piaţă, propriul potenţial şi considerăm că poate fi competitiv spre această destinaţie. Germania este o piaţă importantă din prisma conexiunilor economice pe care Aradul le are în partea de sud, prin firmele germane care îşi desfăşoară activităţi în judeţ, Stuttgart fiind o destinaţie extrem de solicitată.

Acelaşi lucru îl putem spune despre zona de nord a Italiei, acolo unde traficul etnic există, în condiţiile în care mulţi cetăţeni români lucrează şi trăiesc în Italia. Dintr-o listă de 20 de destinaţii pe care le-am avut la dispoziţie, am considerat că aceste patru oraşe reprezintă un bun început pentru compania noastră”, a declarat Bernard Jacobs, preşedintele companiei Join Airlines.

Bernard Jacobs a mai afirmat că preţul biletelor va fi accesibil. De asemenea, preşedintele companiei Join Airlines a spus că de pe aeroportul arădean vor fi curse 6 zile din 7, spre Verona, Stuttgart şi Viena, respectiv Bucureşti.

„În ceea ce priveşte cursa între Arad şi Viena, capitala Austriei, nu reprezintă doar o destinaţie atractivă în sine, dar oferă şi o gamă largă de conexiuni spre alte destinaţii din întreaga lume”, a precizat preşedintele companiei Join Airlines.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, a afirmat că proiectul privind reintroducerea Aradului pe harta aeroporturilor internaţionale se află în grafic, atât în ceea ce priveşte modernizarea Aerogării.

„Operatorul estimează că primele bilete vor fi puse în vânzare luna viitoare, iar cursele efective vor fi operaţionale din vară, cel mai probabil din iulie. De asemenea, modernizarea Aerogării se desfăşoară conform graficului. În prezent, lucrările sunt finalizate 90 la sută. Practic, din întreaga lucrare au mai rămas dotările necesare, astfel încât Aeroportul Arad să fie pregătit pentru curse aeriene”, a declarat Adrian Ţolea.

Preşedintele interimar al CJ Arad a mai spus că o oportunitate pentru Aeroportul Arad ar fi inclusiv organizarea de curse charter.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.