Ziarul electronic al arădenilor

Cupa Hagi Danone, la Arad.  VEZI programul meciurilor

Aradul va fi gazda Etapei a II-a de la Cupa Hagi Danone. Sâmbătă, 6 aprilie, si duminica, 7 aprilie, pe Stadionul „Motorul”, copiii de la unitățile școlare din Arad își vor arăta valoarea pentru a transforma visul în realitate: calificarea la Turneul Final de la Constanța, ultimul pas pe drumul spre Mondialului Danone de la Barcelona.

Programul meciurilor de la Cupa Hagi Danone – Etapa a II-a, Stadionul „Motorul” Arad:

Sambata, 6 aprilie

„16”-imi de finala și Optimi de finală: 9.30 – 13.30

Duminica, 7 aprilie

Sferturi de finală: 9.00 – 10.00

Semifinale: 10.30 – 11.00

Finala: 12.00

Festivitatea de premiere: 12.30

În 2013, orașul de pe Mureș a organizat Turneul Final de la Cupa Hagi Danone, drept primit în urma victoriei echipei Atletico Arad la ediția din 2012.

Cupa Hagi Danone reprezintă o șansă pentru Arad să descopere copii talentați, care să asigure viitorul marelui club din oraș, UTA. Există deja un trecut strălucit: fotbaliștii Dennis Man și Răzvan Oaidă au câștigat trofee cu Atletico Arad la Cupa Hagi Danone, iar astăzi sunt vedete ale Naționalei României U21.

Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiție de fotbal din România pentru copiii sub 12 ani, își desfășoră anul acesta cea de-a zecea ediție.

La acest turneu au drept de joc copiii născuți după data de 1 ianuarie 2007. Ca în fiecare an, cele mai bune echipe școlare și cluburi de top din țară vor juca pentru șansa unică de a reprezenta România la Danone Nations Cup.

Peste 3.000 de copii participă, anual, la Cupa Hagi Danone. Sloganul competiției – „Crede în visul tău!” – le-a dat aripi multor puști. Au fost mici, dar s-au făcut mari: 19 participanți la edițiile CHD au făcut parte din lotul României în actualele preliminarii ale Campionatului European de tineret Under 21.

Au pus umărul la calificarea tricolorilor la Europeanul din Italia si San Marino: Andrei Ionuț Radu, Ianis Hagi, Dennis Man, Olimpiu Moruțan, Florinel Coman, Răzvan Oaidă, Ricardo Grigore, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu, Dragoș Nedelcu, Alexandru Mățan, Alexandru Cicâldău, Vladimir Screciu, Marco Dulca, Arpad Tordai, Carlo Casap, Mihai Dobre, Marius Chelaru și Alexandru Tudorie.

În prima fază, competiția Cupa Hagi Danone 2019 va avea 6 etape zonale, la care vor participa echipele celor mai bune școli din acele regiuni. LPS Banatul a câștigat prima etapă a Cupei Hagi Danone și va reprezenta Timișoara la Turneul Final de la Constanța. După Etapa a II-a de la Arad urmează turneele zonale:

Etapa a III-a – Tg. Mureș| Baza Sportivă Complex Mureș Weekend (13-14 Aprilie)

Etapa a IV-a – București | LPS „Mircea Eliade” (10-11-12 mai)

Etapa a V-a – Iași | Teren sintetic Stadionul „Emil Alexandrescu” (18-19 mai) Etapa a VI-a – Galați | Stadionul „Siderurgistul” (25-26 mai)

Turneul Final Cupa Hagi Danone se va desfășura la Academia Hagi din Constanța, în perioada 29 mai – 1 iunie.

Pe lângă cele 6 echipe școlare câștigătoare ale fazelor zonale, la turneul final vor mai participa cinci echipe de club și Academia Hagi.

Cea de-a zecea ediție Cupa Hagi Danone are loc în anul centenarului Danone.

Va fi o sărbătoare mondială și pentru copiii care vor reprezenta cele 32 de țări la Danone Nations Cup, care se va desfășura între 9 și 12 octombrie, la Barcelona. La „Mondialul puștilor” din Spania vor avea loc două turnee: pentru campioanele naționale de anul trecut, respectiv cele din 2019. România va fi reprezentată de Academia Hagi, câștigătoarea trofeului din 2018, și de viitoarea campioană, care va fi desemnată pe 1 iunie, la Turneul Final de la Constanța. Astfel, 24 de puști din România vor avea șansa de a călca pe urmele lui Gheorghe Hagi, actualul Ambasador CHD, la 25 de ani distanță după ce marele fotbalist român a ajuns la Barcelona!

Spania va fi pentru a doua oară gazda pentru Turneul Final. În 2011, Danone Nations Cup a avut loc la Madrid. LPS „Mircea Eliade” București a reprezentat România pe „Santiago Bernabeu”. Acum, cele două campioane ale țării vor juca pe „RCDE STADIUM” Barcelona, ambasadorul global DNC fiind Zinedine Zidane, legenda rivalilor de la Real Madrid.

„Este incredibil cât de sus a ajuns acest proiect! Pentru mine, cifra 10 înseamnă aspirație. Mă bucur că, de-a lungul anilor, am văzut copii care au crezut în visul lor. Iar astăzi, ei sunt prezentul și viitorul României. Cupa Hagi Danone trebuie să continue să producă entuziasm copiilor. Au mult de muncă și au nevoie de speranță! Suntem aici ca să-i ajutăm să facă performanță. Totodată, trebuie să-i învățăm că sportivul are nevoie de un stil de viață sănătos”, a spus Gheorghe Hagi, Ambasadorul Cupei Hagi Danone.

Anual, 2,5 milioane de copii din peste 34.000 de școli și 11.000 de cluburi din întreaga lume participă la competițiile naționale, echipele învingătoare primind dreptul de participare la Danone Nations Cup.

Sub sloganul „Crede în visul tău!”, Danone și Fundația Gheorghe Hagi” îi învață pe tinerii fotbaliști să dezvolte cultura unei alimentații corecte, sănătoase, care să le aducă beneficii pe tot parcursul vieții. Totodată, sunt încurajate, în permanență, și celelalte valori ale turneului: prietenie, fair-play, respect, toleranță și distracție.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Fundația „Gheorghe Hagi“. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.