Ziarul electronic al arădenilor

Cupa Davis la Arad. România a învins Slovenia

cupa-davis-300x188-1Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Blaz Rola/Grega Zemlja, cu 6-3, 7-6 (5), 7-6 (3), sâmbătă, în Sala Sporturilor „Victoria“ din Arad, și a adus victoria echipei de tenis a României în fața Sloveniei, cu 3-0, în meciul din Grupa 1 valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Horia Tecău şi Florin Mergea s-au impus după două ore şi 11 minute.

Tecău (3 ATP la dublu) și Mergea (11 ATP la dublu) trebuiau să joace inițial contra cuplului format din Aljaz Radinski (1.337 ATP la dublu) și Tomislav Ternar (fără clasament la dublu), dar cum scorul era de 2-0 după prima zi, căpitanul nejucător al Sloveniei, Blaz Trupej, a decis să folosească cei mai valoroși jucători ai săi.

În ciuda diferenței din ierarhii (Rola — 211 la dublu, Zemlja — 554 la dublu), meciul a fost destul de echilibrat, însă plusul de valoare și experiența mai mare la dublu a românilor a făcut în cele din urmă diferența.

Vineri, în primul meci de simplu al întâlnirii, tenismanul arădean Marius Copil l-a învins pe Blaz Rola cu 7-5, 6-3, 7-6 (5).

Copil a obținut victoria la capătul unui meci destul de echilibrat, care a durat două ore și 16 minute.

În al doilea meci al zilei de vineri, Adrian Ungur l-a învins pe Grega Zemlja cu 4-6, 4-6, 6-3, 7-6 (3), 6-4, după o revenire de senzație, iar România conducea Slovenia cu scorul de 2-0.

Duminică vor avea loc ultimele partide de simplu, Ungur – Rola (ora 14.00) și Copil – Zemlja.

România și Slovenia s-au întâlnit în premieră în Cupa Davis.

România va juca împotriva Spaniei lui Rafael Nadal pentru un loc în play-off-ul Grupei Mondiale (15-17 iulie).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.