Ziarul electronic al arădenilor

Cum vrea să combată Poliția Locală din Arad cerșetoria

cersetoriȘoferii care vor oferi bani cerșetorilor din Arad vor fi identificați, urmând ca Poliția Locală să le trimită o scrisoare de conștientizare „asupra neajunsurilor pe care le presupune gestul făcut“.

Poliția Locală din Arad a transmis, joi, un comunicat de presă în care se menționează că „polițiștii locali sunt hotărâți să asaneze străzile municipiului Arad de cerșetorii care, zi de zi, agresează vizual și verbal trecătorii“.

„Cum însă acest lucru nu se poate realiza decât cu aportul imediat și necondiționat al cetățenilor, care trebuie să știe că, atunci când oferă bani persoanelor de care li se face milă, nu întrețin doar cerșetorii, ci întrețin și (ne)munca, facem din nou un apel la rațiunea arădenilor, rugându-i să conștientizeze faptul că nici o acțiune a poliției nu va fi eficientă întru totul, atâta timp cât ei înșiși nu conștientizează că tocmai mărunții oferiți zilnic cerșetorilor îi mențin pe aceștia pe străzi. Cu siguranță, dacă nu ar primi nici un leu, ar dispărea definitiv“, se arată în comunicatul de presă remis de Poliția Locală Arad.

Conform sursei citate, pe lângă acțiunile constante de identificare și trimitere în localitățile de domiciliu a cerșetorilor, polițiștii locali vor demara o nouă acțiune menită să-i îndepărteze pe aceștia de pe străzi,

„Ne-am gândit să demarăm o acțiune de durată, care presupune un efort constant și susținut din partea noastră, prin care să identificăm persoanele care oferă bani cerșetorilor din interiorul mașinilor proprietate personală, urmând să le trimitem acestora, ulterior, o scrisoare de conștientizare asupra neajunsurilor pe care le presupune gestul făcut. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință să curățăm străzile Aradului de cerșetorii care nu contenesc să apară”, a precizat Viorica Graur, director general al Poliției Locale Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.