Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în ziua de Florii

Vremea va fi în general frumoasă în următoarele două zile, iar duminică, de Florii, valorile termice vor ajunge și la 20 de grade Celsius, în timp ce ploile vor scădea în intensitate.

Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie, a spus că sâmbătă este prognozată o ameliorare a vremii, valorile termice urmând să crească ușor, dar vor fi normale pentru această perioadă din calendar.

Pentru ziua de Florii, vremea se anunță predominant frumoasă la nivelul întregii țări, cu temperaturi ce vor atinge 19 grade Celsius.

„Pentru duminică, de Florii, se anunță o vreme predominant frumoasă, iar temperatura aerului va continua să crească până la valori normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei în partea estică și de sud-est, unde vor mai fi condiții să plouă slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 19 grade, iar cele minime între -2 și 8 grade Celsius. Noaptea, pe arii restrânse, va fi brumă, iar în zonele joase ceață.

La munte, atât sâmbătă, cât și duminică se vor semnala precipitații mixte, însă la altitudini înalte, de peste 1.800 de metri“, a precizat meteorologul de serviciu al ANM.

În ceea ce privește valorile termice consemnate duminică, pe parcursul zilei, la nivel regional, acestea vor fi: Muntenia – între 12 și 18 grade, Transilvania (10-17 grade), Moldova (13-17 grade), Banat (14-18 grade), Crișana (13-16 grade), Maramureș (14-18 grade), Oltenia (15-20 grade) și Dobrogea (12-14 grade).

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.