Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 21 martie – 3 aprilie 2016.

Astfel, în Banat, în prima zi a intervalului vremea va fi caldă, astfel încât media regională a maximelor termice va fi de 14 grade.

Apoi se va produce o răcire, până în jurul datei de 23 martie, când temperaturile diurne, în medie în jurul a 10 grade, se vor situa sub cele normale ale perioadei.

Din 24 martie şi până la sfârşitul intervalului valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până spre 20 de grade.

În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta nu se va modifica semnificativ în prima săptămână de prognoză, când va fi cuprins, în medie, între 0 şi 2 grade, apoi va creşte treptat, până spre valori medii de 6…8 grade.

În intervalul 21-24 martie, ploile îşi vor face apariţia în cea mai mare parte a regiunii, iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea vor fi izolate şi slabe cantitativ.

În Crișana, începutul primei săptămâni va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii diurne de 12…13 grade, care vor scădea apoi spre 9…10 grade, până în data de 24 martie.

Ulterior vremea se va încălzi semnificativ, prima săptămână a lunii aprilie urmând a fi caracterizată de temperaturi maxime, în medie, de 18…20 de grade.

O tendinţă asemănătoare, de creştere, va avea şi regimul termic nocturn, de la valori de 0…2 grade în prima săptămână, până la 6…7 grade către sfârşitul intervalului.

Ploile îşi vor face apariţia în intervalele 21-25 martie, respectiv 29 martie-3 aprilie, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi însemnate.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.