Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 821 august 2016.

În Banat, în primele trei zile ale intervalului vremea se va încălzi treptat, iar maximele diurne vor crește, în medie, de la 27 de grade, până la 31 de grade pe data de 10 august.

Apoi vremea se va răci, iar în intervalul 11 – 13 august media regională va coborî spre 22…23 de grade. Ulterior temperatura aerului va crește ușor, iar în intervalul 15-21 august media valorilor diurne va fi de 28…30 de grade.

Temperaturile nocturne se vor menține în jurul a 15…16 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoză și doar între 12 și 14 august vor avea valori mai scăzute, de 11…13 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 10 și 12 august, iar după această dată doar cu totul izolat și trecător mai sunt posibile ploi slabe.

În Crișana, vremea va fi în încălzire ușoară de la o zi la alta la începutul intervalului de prognoză, astfel încât, pe 10 august, se vor atinge valori maxime de 29…30 de grade, în medie.

Apoi vremea se va răci, iar pe 11 – 12 august media temperaturilor diurne va scădea spre 22 de grade.

După această dată, un nou proces de încălzire va determina creșterea regimului termic, spre valori de 28…29 de grade, mediate la scara întregii regiuni, în intervalul 15 – 21 august.

Temperaturile nocturne vor fi de 14 – 16 grade între 8 și 11 august, dar în intervalul 12 – 14 august vor scădea spre o medie regională de 11…12 grade. În weekend vor creşte uşor şi în a doua săptămână se vor situa în jurul unei valori medii de aproximativ 14 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată între 12 și 14 august, când vor fi averse pe arii extinse şi izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante. Ulterior, probabilitatea pentru ploi trecătoare și slabe cantitativ va fi redusă.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.