Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 1 – 14 august 2016.

În Banat, după o primă zi călduroasă, cu o medie regională a temperaturilor diurne de 31…32 de grade, regimul termic va marca o scădere, spre valori maxime de 26…27 de grade pe data de 2 august.

Ulterior, vremea se va încălzi uşor de la o zi la alta, până în jurul datei de 6 august, când se vor atinge 32…33 de grade.

În a doua săptămână de prognoză nu vor fi variaţii semnificative ale temperaturii aerului, care se va menţine în jurul mediilor atinse la sfârşitul primei săptămâni.

Temperaturile minime vor scădea treptat la începutul intervalului, de la aproximativ 19 grade în prima noapte, spre 15 grade pe 4 august, apoi vor creşte uşor, iar în intervalul 5 – 14 august regimul termic nocturn va fi caracterizat de o medie de 17 grade.

Vor fi averse pe arii relativ extinse şi izolat, posibil, mai însemnate cantitativ, la începutul intervalului. Ulterior, probabilitatea pentru ploi trecătoare, în general slabe, va creşte după data de 7 august.

În Crișana, în prima zi vremea va fi călduroasă, cu o medie termică diurnă de aproximativ 31 de grade, dar în a doua zi a intervalului de prognoză vremea se va răci şi temerpaturile maxime vor fi de 26 de grade, în medie.

În intervalul 3 – 6 august va avea loc o încălzire treptată, care va determina valori de 32 de grade la finalul primei săptămâni, iar în a doua săptămână regimul diurn al temperaturii aerului nu va avea variaţii semnificative şi va fi caracterizat de medii ale maximelor de 31…32 de grade.

Temperaturile nocturne vor fi în scădere uşoară la începutul intervalului, de la 18 grade în prima noapte, spre 14…15 grade în jurul datei de 4 august, apoi vor creşte uşor şi în a doua săptămână se vor situa unei valori medii de aproximativ 16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în primele două zile, când vor fi averse pe arii extinse şi izolat se vor cumula cantităţi de apă mai importante.

Ulterior, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată, în general slabe, va fi mai mare pe 7, 12 şi 13 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.