Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 25 iulie – 7 august 2016.

În Banat, pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic va avea variații nesemnificative, vremea urmând a se menține în general călduroasă.

Astfel, temperaturile diurne mediate la scara întregii regiuni se vor situa între 30 și 33 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra pe 31 iulie și, din nou, în intervalul 5-7 august.

Minimele nocturne se vor menține la o medie relativ constantă pe tot intervalul de prognoză, situată în jurul valorii de 18 grade.

În perioada 26 – 29 iulie instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată, vor fi ploi pe arii relativ extinse şi izolat, posibil, mai însemnate cantitativ.

În restul intervalului, ploile vor fi în general slabe și se vor semnala pe suprafețe restrânse, cu precădere între 31 iulie și 3 august.

În Crișana, în prima săptămână de prognoză valorile termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 32 de grade în prima zi, spre 29 de grade pe data de 29 iulie, pentru ca în weekend să crească din nou, spre 31 de garde pe data de 31 iulie.

În a doua săptămână de prognoză regimul termic va avea mici variații de la o zi la alta, iar temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 30 și 32 de grade.

Valorile termice nocturne vor avea o evoluție relativ constantă și se vor situa în jurul unei medii de 18 grade în prima parte a intervalului de prognoză, iar în a doua parte vor scădea ușor, spre 16…17 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în perioada 26 – 29 iulie, când ploile se vor semnala pe arii mai extinse şi local vor fi însemnate cantitativ. În restul intervalului, vor fi ploi în general slabe, pe spații restrânse, cu o probabilitate mai mare între 31 iulie și 3 august.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.