Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 20 iunie – 3 iulie 2016.

În Banat, în prima săptămână de prognoză valorile termice vor creşte treptat, iar media maximelor diurne va atinge 32 de grade pe 24 – 25 iunie.

Apoi regimul termic va marca o scădere uşoară, astfel încât, din 27 iunie şi până la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză, vor fi maxime diurne, în medie, de aproximativ 30 de grade, cu mici variaţii de la o zi la alta.

Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, urmând să crească de la valori medii de 17 grade la începutul intervalului, spre 19 grade în jurul datei de 25 iulie, pentru ca, ulterior, să scadă spre 17 grade.

Vor fi averse, local mai importante cantitativ în primele 3 zile ale intervalului. Ploi de scurtă durată vor apărea izolat şi în zilele care urmează, dar pe arii restrânse.

În Crișana, în prima parte a intervalului de prognoză temperaturile maxime vor marca o creştere, de la medii de 29 de grade la început, spre 32…33 de grade în jurul datei de 24 iunie, apoi vor scădea spre 29…30 de grade, valori prognozate pentru intervalul 28 iunie – 03 iulie.

Temperaturile minime vor creşte de la 17 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre 19 grade, în medie, spre finalul acesteia, pentru ca apoi să scadă până la valori medii de 17 grade, ce se vor menţine relativ constante în intervalul 29 iunie – 03 iulie.

Până în data de 21 iunie vor fi averse pe arii relativ extinse, izolat mai însemnate cantitativ, apoi gradul de instabilitate se va reduce, iar condiții pentru ploi de scurtă durată vor fi aproape în fiecare zi, dar pe arii restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.