Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 19 iunie 2016.

În Banat, în prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne vor fi uşor sub cele climatologic normale pentru această perioadă, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 23 şi 25 de grade.

În intervalul 12-19 iunie, ca urmare a unui proces de încălzire, această medie se va încadra între 25 şi 28 de grade.

Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, dar mai ridicate între 12 şi 19 iunie, în medie între 13 și 16 grade.

Averse, descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate vor fi în intervalele 6-7 şi 10-11 iunie, iar în a doua săptămână vor fi posibile în fiecare zi.

În Crișana, în prima săptămână de prognoză, valorile termice diurne vor fi uşor sub cele climatologic normale pentru această perioadă, media regională a temperaturilor maxime situându-se între 22 şi 25 de grade.

În intervalul 12-19 iunie, ca urmare a unui proces de încălzire, această medie se va încadra între 24 şi 27 de grade. Regimul termic nocturn va evolua asemănător, cu temperaturi minime scăzute în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 9 şi 13 grade, dar mai ridicate între 12 şi 19 iunie, în medie între 13 și 16 grade.

Averse, descărcări electrice şi izolat cantităţi de apă mai însemnate vor fi în intervalele 6-7 şi 9-11 iunie, iar în a doua săptămână vor fi posibile aproape în fiecare zi.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.