Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

prognoza-meteo-vremea-2Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 16 – 29 mai 2016.

În Banat, în primele zile ale săptămânii, valorile termice se vor situa sub mediile climatologic specifice perioadei, caracterizând o vreme răcoroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de 15…17 grade.

Dar, începând din data de 19 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire treptată, urmând a se înregistra valori medii diurne apropiate de cele normale, respectiv 22…24 de grade.

Treptat, începând din a doua jumătate a primei săptămâni, valorile medii nocturne vor fi în creştere, până la 10…12 grade în perioada 21- 26 mai.

Vor fi ploi, mai ales averse, îndeosebi la începutul primei săptămâni şi spre sfârşitul celei de-a doua.

În Crișana, în perioada 16-18 mai vremea va fi răcoroasă, valorile medii ale temperaturilor maxime fiind or fi averse pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză. În perioada de 14…17 grade, iar ale celor minime de 5…7 grade.

Din data de 19 mai şi până spre sfârşitul intervalului de prognoză, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată şi vor ajunge să caracterizeze un regim termic în general normal, astfel că valorile medii diurne se vor situa între 20 şi 23 de grade, iar cele minime între 8 şi 10 grade.

Vor fi averse pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.