Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 6 – 19 noiembrie 2017.

În Banat, pe întreg intervalul de prognoză, variațiile termice vor fi spre scădere, ușoară și treptată.

Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. În medie, temperaturile maxime vor fi de la 16 grade în primele două zile, până în jurul a 10 grade, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, iar minimele vor scădea de la 5…7 grade în primele 3 nopți, până în jur de 2 grade spre sfârșitul intervalului.

Din 7 noiembrie își vor face apariția ploile, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioada 9-17 noiembrie.

În Crișana, valorile termice, atât diurne cât și nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei.

Temperaturile maxime, în scădere ușoară și treptată pe parcursul primei săptămâni și fără variații importante după aceea, vor avea valori medii de la 15 grade, la început, până la 9…10 grade la sfârșitul intervalului.

Minimele nocturne, în creștere până în 10 noiembrie și în scădere în ultimele zile, se vor încadra, în medie, între 2 și 5 grade.

De la mijlocul primei săptămâni vor fi ploi aproape în fiecare zi, temporar moderate și chiar mai însemnate cantitativ în perioada 8-16 noiembrie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.